Декларация за защита на личните данни - Eurovision

15:21, 12.05.2021

РАЗДЕЛ 8 – ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ ОТНОСНО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЖУРИТО, ОПРЕДЕЛЕНИ ДА ГЛАСУВАТ В ПЕСЕННИЯ КОНКУРС „ЕВРОВИЗИЯ“ ПРЕЗ 2022 Г.

ЕСРТ се отнася сериозно към поверителността на личните данни на членовете на журитата. Моля, прочетете настоящата декларация за поверителност и предайте копие от нея на членовете на всяко национално жури.

Обхват
Песенният конкурс „Евровизия“ („ПКЕ“) е уникално телевизионно развлекателно предаване на европейския конкурс за музикални изпълнители, което се организира ежегодно от 1956 г. насам. Резултатът от ПКЕ се определя от подадените от аудиторията гласове в държавите, в които има участващ телевизионен оператор, както и от членовете на националните журита („членовете на журитата“), които са определени от участващите телевизионни оператори.

Той включва много заинтересовани страни, като например l'Union Europeenne de Radio-Television („UER“)/Eвропейски съюз за радио и телевизия („ЕСРТ“), членуващите в ЕСРТ телевизионни оператори, които подават изпълнител за участие в конкурса, за да представлява държавата им („участващите телевизионни оператори“), и няколко дружества, които помагат с организацията на ПКЕ. За тази цел ЕСРТ и участващият телевизионен оператор от Вашата държава ще обработват Вашите лични данни като съвместни администратори на данни.

Целта на настоящата декларация за поверителност е да се информират лицата, които са определени за членове на жури (наричани за краткост „членове на жури“ или „Вие“), за начина по който ЕСРТ като съвместен администратор на данни, наричан за краткост „ЕСРТ“, „Ние“, „Наш“ и „Нас“, с адрес на управление: L'Ancienne-Route 17A, 1218 Le Grand-Saconnex (Женева) Швейцария, обработва и събира Вашите лични данни, на какво правно основание, какви данни ще бъдат обработвани, от кого, защо и какви са Вашите права.

Моля, имайте предвид, че като част от Вашия ангажимент като член на жури, участващият телевизионен оператор, който Ви е определил за член на жури, също може да обработва Вашите лични данни на своя собствена отговорност като самостоятелен администратор на данни по отношение на всички сесии и дейности, свързани с гласуването, които ще се проведат във държавата Ви. В този случай Ви приканваме да се свържете с ръководителя на делегацията на участващия телевизионен оператор, който Ви е посочил.

ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО ОБРАБОТВАМЕ

Правно основание
ЕСРТ и участващите телевизионни оператори обработват информация, която дава възможност да бъдете идентифицирани или която може да се използва за Вашето идентифициране (наричана за краткост „лична информация“), въз основа на изпълнението на споразумението между Вас и участващия телевизионен оператор във връзка с определянето Ви за член на журито и въз основа на подписания от Вас Ангажимент за член на жури.

Лични данни, събирани за Вас
Трите имена (собствено име, фамилно име), пол, дата на раждане, националност, професия, официални профили в социалните мрежи, които съдържат информация за професионалната подготовка на члена на журито (Facebook, Twitter, Instagram, Bandcamp, Soundcloud, YouTube, Linkedln и др.), кратка биография (50-70 думи), описваща работата на члена на журито, свързана с неговия/нейния музикален опит/опит в телевизионни развлекателни програми, данни за контакт, статут (председател, редовен член или резервен член на журито), Вашите гласове в случай на индивидуален стрийминг в държави, в които е въведен пълен локдаун, данни за връзка с Вас.

Използване на Вашите лични данни
Вашите лични данни ще бъдат използвани от ЕСРТ и третите страни, посочени по-долу, единствено и само в необходимата степен, което ще даде възможност на ЕСРТ и на участващия телевизионен оператор, който Ви е посочил за член на журито:

Да бъдете идентифициран като член на журито на Песенния конкурс „Евровизия“ 2022 г.;
Да проверят дали отговаряте на условията в съответствие с инструкциите за гласуване за ПКЕ 2022 г.;
Да обработват Вашия глас/гласове в ПКЕ 2022 г. (включително подаването на Вашите гласове към онлайн интерфейс за генериране на Вашия резултат в националното жури),
Да информират обществеността, че сте определен за член на жури в ПКЕ 2022 г. (публикуване на името Ви). Името Ви ще бъде съобщено публично с цел да се информира обществеността по прозрачен начин относно процеса на гласуване в ПКЕ 2022 г., но гласовете Ви ще бъдат публикувани в анонимизиран вид, освен ако това е забранено от националното законодателство.
Няма да използваме Вашите лични данни за други цели, които към този момент не могат да бъдат прогнозирани в настоящата декларация за поверителност, или без да Ви информираме, освен във връзка с изпълнение на законово задължение.

Източник
Вашите лични данни ни бяха предадени от участващия телевизионен оператор, който Ви е определил за член на жури, и от партньора на ЕСРТ, DiGAME, който ще обработва Вашите гласове по време на процеса на гласуване.

ОСИГУРЕНА ЗАЩИТА

Достъп до Вашите лични данни
Предаване на лични данни на трети страни

Вашите лични данни могат да бъдат предавани между следните получатели въз основа на принципа на „необходимост да се знае“:

- ЕСРТ,

- Участващите телевизионни оператори,

- DIGAME,

- Scrn,

- независимия наблюдател на гласуването, Ernst & Young,

- доставчици на хостинг услуги,

- нотариуса, определен от участващия телевизионен оператор на Вашата държава,

- обществеността като цяло (Вашето име, Вашата професионална подготовка и Вашите гласове по анонимизиран начин, освен ако това е забранено от действащото законодателство).


Освен в съответствие с посоченото по-горе, ние няма да правим Вашата лична информация достъпна на трета страна и няма да разкриваме публично личните Ви данни, освен ако тези прехвърляния

- се основават на Ваше конкретно съгласие, или

- ако са необходими за организацията и/или производството на ПКЕ 2022 г., или

- ако са необходими за изпълнението на договора, сключен между Вас и участващия телевизионен оператор, или

- ако се основават на нашия законен интерес, или ако са разрешени за използване по друг начин, или са задължителни по силата на закон или по разпореждане на администрация или съдебен орган.

Предаване на лични данни на трети държави

Моля, обърнете внимание, че винаги когато Ваши лични данни се предават на обработващи лични данни или на трети страни, които се намират извън Швейцария или Европейското икономическо пространство, в държави, които според Европейската комисия не може да се счита, че гарантират адекватно ниво на защита на личните данни, ние ще осигурим прилагането на подходящи мерки в съответствие с приложимото национално и европейско законодателство относно защитата на данните.

Можете да получите копие от предприетите подходящи защитни мерки или информация за това къде са били предоставени, като ни изпратите имейл на адрес: privacy@ebu.ch.

Продължителност на съхранението
ЕСРТ ще съхранява Вашите лични данни за изпълнение на описаните по-горе цели до ПКЕ 2023 г. Като член на жури Вие може да не сте били част от национално жури в предходните две години.

Как ЕСРТ защитава Вашите лични данни
Личните данни се съхраняват по начин, който гарантира надеждна сигурност на личните Ви данни, включително защита от неразрешено или незаконосъобразно обработване и от случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически или организационни мерки.


ВАШИТЕ ПРАВА

Вашите права
По всяко време можете да упражните правото си да поискате достъп до или коригиране на и, според случая, изтриване на Ваши лични данни, които ЕСРТ обработва, както е описано в настоящата декларация за поверителност. Можете също така да възразите срещу обработването или да поискате ограничаване на обработката и да се възползвате от правото на преносимост на данни (в зависимост от случая) в съответствие с приложимото законодателство за защита на личните данни.

Контакт: Можете да направите това, като попълните конкретно искане по образец, достъпно на специалната онлайн платформа на ЕСРТ за субекти на данни

Като субект на данни имате право да подадете жалба до надзорен орган (по-специално в държавата – членка на Европейския съюз по обичайното Ви местоживеене, по месторабота или по мястото, в което е извършено нарушението), ако считате, че обработването на Ваши лични данни е в нарушение на приложимото законодателство, свързано със защитата на данните.

Длъжностно лице по защита на данните
Определили сме длъжностно лице по защита на данните, чийто адрес на електронна поща е: dpo@ebu.ch. Може да се свържете с определеното от нас длъжностно лице по защита на данните по всички въпроси, свързани с обработката на Вашите лични данни, както и да упражните правата си съгласно приложимото национално и европейско законодателство относно защитата на данните.

Представител в Европейския съюз
Определили сме EBU UER AISBL, Avenue des Arts 56,1000 Брюксел, Белгия, за наш представител в Европейския съюз.

Актуализация и преглед
Настоящата декларация за поверителност е версията, която е в сила в момента. Запазваме си правото по всяко време, изцяло по наша преценка, да променяме, модифицираме, добавяме или да премахваме части от тази декларарация за поверителност. Може да се наложи да я актуализираме или да я изменим допълнително спрямо новото изискване на процеса на гласуване в ПКЕ 2022 г. или за да отразим нови разпоредби, приложими към ПКЕ 2022 г. Ще бъдете информирани в случай на промяна.

Последна актуализация: [17 март 2022 г.]

РАЗДЕЛ 9 - ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ ЗА ТЕЛЕГЛАСУВАНЕТО

Следващата информация има за цел да Ви запознае, в качеството Ви на участник в телегласуването на конкурса за песен на Евровизия, с прегледа на личните Ви данни , които събираме и обработваме, когато гласувате чрез обаждане, и да Ви даде информация относно правата Ви съгласно закона за защита на данните.

В качеството си на съвместни администратори на данни, ние,

Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), съвместно с участващия радио- и телевизионен оператор – Българската национална телевизия и телевизията -домакин

L'Ancienne-Route 17A 1218 Le Grand-Saconnex, Женева, Швейцария

(EBU) Digame GmbH Schanzenstrasse 38 D-51063 Cologne Germany (Компанията) се ангажират да защитават Вашите лични данни и да зачитат Вашата поверителност в съответствие с приложимите закони за защита на данните, по-специално Общия регламент на ЕС за защита на данните 2016/679 (GDPR). Ние няма да обработваме Вашите лични данни за никакви други цели, освен посочени по-долу.

ЕСРТ и Компанията изпълняват специфично, отделно споразумение за съвместни регулации съгласно член 26 от GDPR, чието ключово съдържание е достъпно при поискване в сградите на ЕСРТ или на Компанията.


Какви категории лични данни се обработват?

Ние ще обработваме само личните данни, които получаваме, когато гласувате чрез обаждане или чрез SMS съобщение (независимо дали е изпратено директно или чрез приложението ESC), използвайки връзки, предоставени от вашия доставчик на стационарна или мобилна мрежа.

Когато направим това, ние - в зависимост от страната Ви на произход - ще съберем следните категории данни от Вас, ако е приложимо:

- Вашият мобилен телефонен номер (MSISDN - Цифров Мрежов Номер с Интегрирани Услуги на Мобилна Станция)

- Датата и часът, в които сте участвали в телегласуването;

- Номерът на песента, за която сте гласували;

- Името на стационалния или мобилния Ви доставчик;

- Типът договор за мрежов доставчик, който имате (предплатена услуга, договор).


Какви са целите на обработването и какво е правното основание за това?

Ние събираме вашите лични данни въз основа на нашия легитимен интерес (чл. 6, параграф 1 (f) GDPR), за да генерираме официалните резултати, определящи класирането на песните, включени в конкурса Евровизия, и победителите в тях.

Вашето участие е доброволно и като участвате в телегласуването, вие се съгласявате да обработваме личните ви данни (изброени по-горе) с цел:

- изчисляване и генериране на валидни и официални резултати от конкурса за песен на Евровизия на базата на гласовете, подадени от публиката (включително Вашия);

- генериране на обобщена статистика за гласуването в конкурса за песен на Евровизия;

- публикуване на обобщени и анонимни резултати/гласове.

Кой ще има достъп до вашите лични данни?

За да участвате в телегласуването, вие използвате телекомуникационна услуга, поддържана от местния телекомуникационен доставчик и/или агрегатор, който може да препрати част от или всички ваши лични данни на Компанията, за да може тя да калкулира валиден зрителски резултат.

В рамките на Компанията вашите лични данни ще бъдат достъпни за отделите, на които те са необходими за изпълнение на договорните и правни задължения на Компанията. Доставчиците на услуги и заместващите агенти, които работят за Компанията, също могат да получават лични данни за такива цели, при условие че се задължават да спазват, в особена степен, конфиденциалност и почтеност. Такива получатели могат например да бъдат доставчици на ИТ или телекомуникационни услуги.

Няма да се извършва прехвърляне на лични данни към получатели извън Компанията. Докато Европейският съюз за радио и телевизия упражнява съвместен контрол с Компанията по отношение на телегласуването, Компанията няма да прехвърля вашите лични данни към Европейския съюз за радио и телевизия, който ще получи от Компанията само анонимни резултати за целите, посочени по-горе. Публикувани ще бъдат само агрегирани и анонимни резултати.

Личните данни ще бъдат ли прехвърляни към трета страна или международна организация?

Гласовете, подадени извън Германия, ще бъдат прехвърлени на Компанията в Германия, за да бъдат обработени, като не се предвижда друго прехвърляне. Компанията няма да прехвърля лични данни на трети страни извън Европейското икономическо пространство.

Колко време ще бъдат съхранявани личните ми данни?

Компанията ще обработва и съхранява личните ви данни колкото е нужно за изпълнение на нашите договорни и правни задължения.

Веднага щом личните данни вече не са необходими за изпълнение на договорни или правни задължения, те ще бъдат периодично изтривани, освен ако тяхното по-нататъшно обработване – за определен период от време – се изисква за следните цели:

Изпълнение на задължения за съхранение, свързани с търговски и данъчни закони.
Германски търговски кодекс (HGB), Данъчен кодекс (AO), Закон за прането на пари (GwG). Най-общо тези закони предвиждат периоди за съхранение за архивни и документални цели от две до десет години.

Какви са вашите права?

Имате право на достъп до вашите лични данни, както и да изисквате тяхното коригиране в случай на неточност или тяхното изтриване, в случай че вече не са необходими във връзка с целите, за които са събирани и обработвани.

В определени случаи имате право да изисквате ограничение в обработването, пренос на данни или да възразите срещу обработването. Всяко съгласие, което ни давате за обработване на личните ви данни, може да бъде оттеглено по всяко време. Моля, имайте предвид, че оттеглянето на съгласието се отнася само до бъдещ период. Обработването на данни, извършено преди оттегляне на съгласието, няма да бъде засегнато от това.

Можете да упражните правата си, като изпратите искането си на имейл privacy@digame.de.

Ако считате, че обработването на личните ви данни представлява нарушение на закона/-ите за защита на данните, имате право да отправите жалба до надзорен орган, в частност в държавата членка на Европейския съюз по обичайното ви място на пребиваване, месторабота ви или мястото, където е извършено нарушението.

Как можете да се свържете с нашите служители по защита на данните?

В случай че имате въпроси или притеснения относно това Съобщение за поверителност, можете да се свържете със:

Служителя по защита на данните на Компанията на privacy@digame.de

Служителя по защита на данните на Европейския съюз за радио и телевизия на dpo@ebu.ch

Дата на влизане в сила и изменения

Съобщението за поверителност влиза в сила от 11 февруари 2021.

Запазваме си правото, изцяло по наша преценка, да променяме, изменяме, допълваме или премахваме части от това Съобщение за поверителност по всяко време.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад