Десет дни до началото на Олимпийски игри Париж 2024 – гледайте от 26 юли до 11 август по БНТ 1 и БНТ 3

16:00, 16.07.2024
Десет дни до началото на Олимпийски игри Париж 2024 – гледайте от 26 юли до 11 август по БНТ 1 и БНТ 3

Точно десет дни делят зрителите на Българската национална телевизия до началото на най-грандиозното спортно събитие на планетата – Летните Олимпийски игри в Париж. От 26 юли до 11 август в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 ще бъдат излъчени 250 часа спорт с акцент върху българското представяне, както и финалите в най-популярните олимпийски спортове.

„Както с УЕФА ЕВРО 2024 се представихме добре, така се надяваме и сега да продължим тази линия и с Олимпийските игри – бъдете сигурни в това. Очакват ни много качествен спорт и българско участие, отразено и поднесено по най-добрия начин“, каза в предаването „Денят започва“ Ивайло Ангелов, директор на дирекция „Спорт“ в БНТ.

Сред изненадите нa БНТ за Олимпийските игри е голямата звезда в леката ни атлетика Ивет Лалова, която ще бъде специален репортер в Париж, както и анализатор на състезанията по лека атлетика в тандем с Евгени Николов.

„Обратното броене започна, вълнението вече се усеща. Нямам търпение да бъда в новата си роля и да видя какво е от другата страна“, сподели най-добрата ни спринтьорка.

„Много са спортовете, които трябва да съчетаем. За щастие имаме два канала, по които можем да излъчваме спорт – БНТ 1 и БНТ 3 – така че зрителите ще могат да видят всичко най-важно и най-добро от Олимпийските игри“, каза от своя страна Евгени Николов.

Още две родни спортни знаменитости се присъединяват към екипа на БНТ за Олимпийски игри Париж 2024 – олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 с ансамбъла на България Симона Дянкова и Лаура Траатс.

Симона Дянкова с Илиян Енев и Лаура Траатс с Радостин Любомиров са двете двойки водещи на предаването „Днес на Игрите“, което ще се излъчва всяка вечер по време на Олимпийските игри от 19:00 ч. до 20:00 ч. по БНТ 1. Лаура Траатс и Радостин Любомиров ще бъдат водещи във вечерта на 26 юли, петък, когато е официалното откриване на Олимпийските игри във френската столица. Грандиозната церемония започва в 20:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3.

Студийната програма на БНТ за Олимпийските игри ще предложи на зрителите и сутрешното предаване „Добро утро, Париж!“ с водеща Десислава Францова – от понеделник до неделя между 9:10 ч. и 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3. Олимпийският маратон в ефира на обществената телевизия ще приключва всеки ден с 30-минутен обзор след 23:00 ч.

Гледайте Олимпийски игри Париж 2024 по БНТ 1 и БНТ 3

Всички спортни новини в развитие следете на BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Последвайте канала „Спорт по БНТ“ във Viber

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад