Десислава Атанасова: Ние ще бъдем опозиция на следващото управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние ще бъдем опозиция на следващото управление. Изправени сме пред възможността България да се управлява от мнозинства по интереси, в които отговорността няма да се носи от политическо лидерство, България е имала подобни кабинети на Беров и на Орешарски, такъв тип правителства завършват с крах. ГЕРБ-СДС няма да подкрепи такъв тип правителство. Това заяви от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите ѝ в 46-тото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция.

"Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това честито на първите. Изборите се проведоха при явен натиск от страна на служебното правителство на членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество. Задълбочи се политическата криза, фрагментацията на политическата система, невъзможността да се конструира стабилно управление", допълни Десислава Атанасова.

По думите ѝ има блокаж на цели държавни системи.

"Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, които и да са те, ще бъде хаосът и безидейността, безотговорността за държавата. Ние не разчитаме изборният резултат като победа на определена политическа сила", коментира Десислава Атанасова.

Тя призова за политически диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство, като 3 национални приоритета.

"Сложната задача няма да бъде решена и в това 46-о Народно събрание. Ние от коалиция ГЕРБ-СДС сме готови за политически диалог, не, защото очакваме да бъдем поканени в някакво бъдещо управление. Работата ни е да възприемем всички гледни точки, да се опитаме да ги разберем и да намерим пресечни линии", каза още Десислава Атанасова.