Румен Радев: Най-важната задача на народните представители е съставянето на редовен кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови доверието в най-важната институция. Голямата задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективното законодателсво в интерес на обществото, реалният парламентарен контрол върху изпълнителната власт. Но най-важната, непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание за първото заседание на 46-ия парламент.

"Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават тяхната отговорност да излъчат редовен кабинет. България не може повече да си позволи да пилеем историческо време. И то кабинет с широка и парламентарна подкрепа и обществена подкрепа", каза президентът.

Радев заяви, че в момента, в който НС се конституира, той ще стартира конституционната процедурата за консултации и връчване на проучвателен мандат.

На въпрос президентът отново потвърди своята положителна оценка за служебното правителство. "То започна важни промени в обществото и държавата и се надявам, и е редно излъченият редовен кабинет от НС да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната", каза той.

Вижте какво още каза президентът Румен Радев в кулоарите на Народното събрание вижте във видеото!