Тошко Йорданов пред НС: До 15 дни ще стане ясно дали ще има правителство или ще се ходи на нови избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани, каза при откриването на Народното събрание зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Когато президентът даде мандат, ние ще предложим кабинет и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат", каза той.

Тошко Йорданов направи на два пъти лапсус и вместо президента Радев, каза президента Първанов.

"Разговорите, които ще проведем с останалите колеги за посоката, в която би трябвало да тласнем страната, не би трябвало да имаме основни различия с останалите политически партии. Нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, дори нито по темата за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. Така че в следващите 14 - 15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работа, която започна служебният кабинет, защото това е посоката според нас, по която трябва да се развива страната. Ако няма - вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Така че тази отговорност така или иначе е наша", каза той.

В думите му в следващите 10 - 15 дни ще стане ясно дали ще се ходи на нови избори. Ако се стигне дотам - няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, посочи още Йорданов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад