Мая Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и ДБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България да живеят в справедлива, богата, просперираща правова държава, в която всеки почтен човек да се чувства справедливо оценен и подкрепен.

Манолова заяви, че са взели решение да заменят в името си "Мутри вън" с "Ние идваме" - "за да изгоним мутрите".

Трябва да се променят и законите, така че мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо от това кой е на власт, допълни тя.

Манолова заяви, че нищо няма да ги спре да се върнат обратно на площадите при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на хората на протестите и на българските граждани.

Хората очакват от формациите на протеста да се обединят и да извършат пълна трансформация след десетилетия на застой. Очакват да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта, каза още тя.

Според Манолова отговорността и правото са на "Има такъв народ".

Тя заяви, че парламентарната ѝ група е готова за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани.

Днес парламентарната група ще внесе проект работата на Комисията по ревизия да продължи и в този парламент. Внасят също искане за изслушване на министъра на правосъдието и на МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор. Внасят и още един проект за решение за създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по отношение на протестиращите граждани и разследване на подслушванията на опозицията, гражданските активисти, журналисти, на хората от протестите.

"Ние идваме, за да стигнем до най-тъмните ъгълчета на този позор - такъв какъвто е - незаконно подслушване, полицейско насилие, злоупотреба с власт по отношение на български граждани, на протестиращи български граждани, на опозиция. Ще настояваме виновните да си понесат отговорността", каза тя.

Внасят и законопроект за преизчисляване на пенсиите.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад