Корнелия Нинова: Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От името на ПГ на "БСП за България" пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората. Това заяви в първото си официално изказване от трибуната на 46-тия парламент лидерът на левицата Корнелия Нинова.

По думите й, сме изправени пред 4 държавнически предизвикателства и само от нас зависи дали ще ги преодолеем. Това са:

1. Най-ниска избират активност откакто има парламентарни избори - това е знак към всички и задължение да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с много и смислена работа.

2. Силно фрагментиран парламент - за да работи е необходим диалог, за съжаление той не съществува, а е предварително миниран с разделителни линия и условия.

От най-голямата партия - ИТН, вече се отказаха от това да са протестна партия и казаха, че са антисистемни. Уважаеми колеги - вие вече сте системна партия, част от политическата система, подчерта Нинова.

3. Да съставим стабилно правителство с ясен времеви хоризонт. Трети избори ще бъдат тежко изпитание за България, категорична е Нинова.
Потвърждавам нашия ангажимент, ако президентът реши третият мандат да бъде предложен на нас, да предложим приоритети и да гарантираме стабилност на хората, каза председателят на БСП.

4. Да доразградим стария модел на управление и да изградим нов - различен и стабилен.