Мустафа Карадайъ: Ние от ДПС призоваваме за консенсус, готови сме за диалог

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние от ДПС призоваваме за консенсус, готови сме за диалог. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на първата си официална реч от трибуната на новия 46-ти парламент.

Народът иска промяна и тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел - достоен живот за всеки български гражданин. Тази промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене плюс експертен капацитет, заяви Карадайъ.

Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме да видим какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето, каза още председателят на ДПС и допълни - няма време - час по-скоро трябва да се представят приоритети и ясна управленска програма.

По думите на Карадайъ, българските граждани са изтощени от избори, от предизборни обещания и демонстрации на безпомощност, прикрита зад арогантно поведение.

Днес е паметен ден в българската история - конституира се 46-тото НС. И докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Работим за това как да стане така, че животът на всички български граждани да се промени. Не търсим и не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Знаем, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма, за да бъдем ако не в крак, то поне на крачка от държавите в ЕС, подчерта Карадайъ.

Моментът е исторически - няма нищо по-велико от това, да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, независимо дали си малцинство или не, България не може да си позволи ново безвремие, заяви в заключение Карадайъ.

 
Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад