Детският игрален филм „Най-великият филм на всички времена“ по БНТ 1

В Деня на детето е премиерата на българската продукция, заснета от обществената телевизия по проект на ECPT

12:30, 31.05.2022
Детският игрален филм „Най-великият филм на всички времена“ по БНТ 1

На 1 юни (сряда) от 14:15 ч. БНТ 1 ще излъчи премиерния детски игрален филм „Най-великият филм на всички времена“. Лентата е снимана специално за обществената телевизия по проект за копродукции на детски игрални филми на Европейски съвет за радио и телевизия.

Редица проучвания показват колко дълго децата играят на компютър и колко от времето им преминава пред всякакви видове екрани, но социологическо изследване за това колко от времето си прекарват заедно с родителите им – няма. Когато ЕСРТ обявява конкурса, чиято тема традиционно е под надслов „Кажи ми една тайна!“ и има за цел създаването на продукции, които възпитават децата в трайни човешки ценности, но същевременно ги забавляват, млад екип от пораснали деца отговоря на поставената задача с „Най-великият филм на всички времена“. Сюжетът му разказва за непредвиденото развитие на един почивен ден на семейство и двете им деца. Зрителите ще видят как един родителски скандал проваля плановете на цялото семейство за един щастлив ден заедно, в който се наслаждават на времето си и гледат филм в киносалон, докато похапват пуканки. Събитията обаче провокират децата да заснемат най-великия филм на всички времена... Какъв е той и как ще се отрази на семейните отношения?

Филмът „Най-великият филм на всички времена“ е по идея и сценарий на Тео Чепилов, режисьор и съсценарист е Александър Долумджийски, а оператор е Кирил Паликарски. Изпълнителен продуцент от страна на ЕСРТ е Берил Ричардс, а от БНТ – Анна Яковлева. Копродукцията на ЕСРТ съществува повече от 20 години, като БНТ участва в нея още от самото ѝ издаване. Съгласно правилата на проекта всяка телевизия има право да излъчва продукциите на останалите копродуценти, което е възможност за популяризиране на българското детско кино в чужбина.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад