Директорът на Националната галерия гостува в „ART Детектив“

Яра Бубнова разказва пред Симона Кръстева как можем да определим кое произведение на изкуството е достойно да бъде откупено, как се променят галериите в света на дигиталните технологии и социалните медии и как се прави подбор на съвременното изкуство в Националната галерия

13:03, 29.05.2021
Директорът на Националната галерия гостува в „ART Детектив“

В новия епизод на подкаста за култура и изкуство на БНТ „Арт Детектив“, водещата Симона Кръстева гостува на „Квадрат 500“ - най-новата и голяма сграда на Националната галерия, която преди броени дни отбеляза шестия си рожден ден. Домакин на дигиталния проект на обществената телевизия е Яра Бубнова - известен изкуствовед, художествен критик, куратор и директор на Националната галерия.

Яра Бубнова ще сподели за зрителите и слушателите на „ART Детектив“, как оцелява изкуството по време на пандемия, как се променят галериите в света на дигиталните технологии и социалните медии и в тази светлина - какво да очакваме от нашата Национална галерия. Тя разказва още и с какво са се обогатили фондовете на галерията през последните години, как можем да определим кое произведение на изкуството е достойно да бъде откупено и кое не, как се подготвя излагането и подбора на съвременното изкуство в Националната галерия, както и кои са предстоящите изложби.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Слушайте епизод 5 на „ART Детектив“ с Яра Бубнова ТУК

Гледайте епизод 5 на „ART Детектив“ с Яра Бубнова ТУК

Всички епизоди на поредицата „ART Детектив “ са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ .

Последвайте официалният You Tube канал на БНТ:
https://shorturl.at/hLW34

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:
Spotify: https://rb.gy/tmr363
Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp
Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje
Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад