Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

На 25 ноември от 19 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР ще представи Симфония №5 на Густав Малер - една от великите симфонии на композитора, в която се преплитат човешките чувства и преживявания. Прочутото Adagietto (четвъртата част от симфонията), за което се говори, че е написано от Малер като музикално признание за любовта му към своята избраница, често звучи самостоятелно и във филма "Смърт във Венеция" на режисьора Лукино Висконти.

Зад диригентския пулт ще застане Константин Илиевски - диригент на Симфоничния оркестър на Словашкото радио.

Константин Илиевски е изявен български диригент, пианист и композитор. Още на 17 години основава Sinfonietta dell’Arte в Братислава, която в последните 20 години се утвърждава като професионален оркестър с успешни и редовни гастроли в Европа. Илиевски е и преподавател във Виенския университет за музика и сценични изкуства и двукратен носител на престижната награда „Кристална лира“ в категорията „диригент“ за концерт със Симфоничния оркестър на БНР и за съвместния компактдиск с Камерния оркестър „Дианополис“, Ямбол, който ръководи от 2014 до 2020 г.

Работи със симфоничните оркестри на Виенската филхармония, Словашката национална филхармония, Словашкото радио, Вроцлавската филхармония, Haциoналната опера и Радиотелевизионния оркестър на Албания (RTSH), Младежкия симфоничен оркестър на Флорида, САЩ, Младежкия симфоничен оркестър Игнац Йозеф Плейел, Aвстрия, Симфоничния оркестър Франц Лист в Косенца, Италия, Люксембурския камерен оркестър, Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на БНР и др.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата в залата и в мрежата на Ивентим.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад