Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

11:18, 23.11.2022
Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

На 25 ноември от 19 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР ще представи Симфония №5 на Густав Малер - една от великите симфонии на композитора, в която се преплитат човешките чувства и преживявания. Прочутото Adagietto (четвъртата част от симфонията), за което се говори, че е написано от Малер като музикално признание за любовта му към своята избраница, често звучи самостоятелно и във филма "Смърт във Венеция" на режисьора Лукино Висконти.

Зад диригентския пулт ще застане Константин Илиевски - диригент на Симфоничния оркестър на Словашкото радио.

Константин Илиевски е изявен български диригент, пианист и композитор. Още на 17 години основава Sinfonietta dell’Arte в Братислава, която в последните 20 години се утвърждава като професионален оркестър с успешни и редовни гастроли в Европа. Илиевски е и преподавател във Виенския университет за музика и сценични изкуства и двукратен носител на престижната награда „Кристална лира“ в категорията „диригент“ за концерт със Симфоничния оркестър на БНР и за съвместния компактдиск с Камерния оркестър „Дианополис“, Ямбол, който ръководи от 2014 до 2020 г.

Работи със симфоничните оркестри на Виенската филхармония, Словашката национална филхармония, Словашкото радио, Вроцлавската филхармония, Haциoналната опера и Радиотелевизионния оркестър на Албания (RTSH), Младежкия симфоничен оркестър на Флорида, САЩ, Младежкия симфоничен оркестър Игнац Йозеф Плейел, Aвстрия, Симфоничния оркестър Франц Лист в Косенца, Италия, Люксембурския камерен оркестър, Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на БНР и др.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата в залата и в мрежата на Ивентим.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад