Днес на фокус е бъдещето на парите

10:21, 20.10.2022
Днес на фокус е бъдещето на парите

Стабилна ли е финансовата система в България, ще овладеят ли новите лихвени нива инфлацията, на колко крачки сме от еврозоната – политическата нестабилност у нас или външни фактори ще забавят процеса на въвеждането на еврото; благосклонни ли са банките към финансиране на ESG проекти – това са само част от въпросите, на които ще търсят отговор участниците в Пети банково-финансов форум, на списание „Мениджър”, който ще се проведе днес, 20-ти октомври, в Интер Експо Център от 12.30 ч.

Водещи банкери, финансисти и икономисти ще очертаят перспективите - докъде се простира влиянието на глобалните промени върху банковия пазар у нас; новите тенденции при финтех услугите, блокчейн, NFT (незаменим токен), онлайн плащанията и киберсигурността.

Форумът ще започне с ексклузивно интервю с Майкъл Фауленд, заместник-управител на Националната банка на Хърватия, който ще разкаже за опита, опасенията, събитията и реалностите около приемането на еврото в страната.

След него в първи панел: Влиянието на глобалните пазари върху финансовата система на България - Петър Славов, председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк, финансистът проф. д-р Даниела Бобева, икономистът Любомир Дацов и Георги Ганев - икономист и преподавател, ще говорят за състоянието на банковия пазар у нас, покачването на лихвени нива и как те ще се отразят върху достъпа до финансиране.

От Деница Маджунова, ръководител на отдел „Физически лица“ в ПроКредит Банк, бизнес консултанта Ясен Гуев и Иван Паспалджиев, старши консултант в denkstatt - участниците във втория дискусионен панел: Новата ESG реалност – ще научим защо грижата за околната среда, социалната отговорност и високия стандарт на корпоративно управление са толкова важни за репутацията и бъдещите печалби на компаниите.

Виктор Стоянов, директор алтернативни канали в УниКредит Булбанк, Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на Сирма ИншурТех и HRM Solutions, и Благовест Караджов, управител на iuvo ще разкрият бъдещето на финтех услугите в третия панел: Технологично състезание на парите. Основни теми в панела ще бъдат още No Code революция за дигитализация в банките, незабавните преводи и мобилните плащания и силата на данните - как да се предлагат точните финансови продукти, в точното време, на точното място и на точните потребители.

Фокусът на четвъртия панел: Парите и хората - ще бъде защитата на спестяванията и услугите, ориентирани към потребителите. За тях ще говорят Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал, Николай Мартинов, съосновател в Импетус Капитал, Десислав Василев, основател на компания за лични финанси "Пентаграм Капитал"и Иван Стойков, старши финансов анализатор, MoitePari.

Генерален партньор на събитието: ProCredit Bank

Основни партньори: Unicredit Bulbank, Management Financial Group

С подкрепата на: Sirma InsurTech, JTI

Партньори на коктейла: The Singleton, Levent

Институционални партньори: Българска стопанска камара, Германо-българска индустриално-търговска камара, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международно Висше Бизнес Училище, Университет за национално и световно стопанство, Висше училище по застраховане и финанси

Медийни партньори: БНТ, dir.bg, bTV, Dnes.bg, Bloomberg TV Bulgaria, MoitePari.bg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад