Добрина Чешмеджиева, Бойко Василев и Радостин Любомиров се включиха в "Походът на книгите"

15:36, 22.04.2023
Добрина Чешмеджиева, Бойко Василев и Радостин Любомиров се включиха в "Походът на книгите"

Журналистите от Българската национална телевизия Добрина Чешмеджиева, Бойко Василев и Радостин Любомиров участваха в тазгодишното издание на инициативата "Походът на книгите", целяща да повиши интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите, организирана от Асоциация "Българска книга".

На ученици от четвърти клас Добрина Чешмеджиева избра да прочете разказа "От извора" на Елин Пелин.

Бойко Василев запозна децата с втория подвиг на Херакъл от "Старогръцки легенди и митове", а Радостин Любомиров припомни на учениците приказката за "Лъжливото овчарче".

"Това беше една от най-вълнуващите ми срещи напоследък и едни от най-страхотните събеседници. Четвърти клас с толкова много мъдрост и с толкова опит, който искаха да споделят", каза Добрина Чешмеджиева.

"За мен е истинско удоволствие да говоря пред деца. Те са невероятно умни, изключително интересни и невероятно честни", каза Бойко Василев.

"Включих се в тази кампания, защото за мен е изключително важно децата да бъдат възпитавани в любов към четенето, така, както аз възпитавам моя син", каза Радостин Любомиров.

До края на месец април още много популярни лица от ефира на Българската национална телевизия ще се включат в кампанията "Походът на книгите 2023", като прочетат любими литературни произведения на
ученици от различни възрасти.

Видео от четенето гледайте ТУК

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад