Добрина Чешмеджиева: Липсва ентусиазъм у политиците да участват в дебати в телевизионните студия

Водещата на „Референдум“ и предизборното студио „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата“ - Добрина Чешмеджиева, разказва пред списание „Мениджър“ как се отразяват предизборните платформи на всички политически партии в ефира на обществената медия

16:28, 24.06.2021
Добрина Чешмеджиева: Липсва ентусиазъм у политиците да участват в дебати в телевизионните студия

От 24 юни от 21:00 ч. по БНТ 1 стартира новото предаване „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата“, в което Добрина Чешмеджиева ще представи в праймтайма на обществената телевизия платформите на всички кандидати за следващия парламент. Участията са разпределени по предварителен график по жребий на ЦИК, а гостите в студиото ще имат по 6 минути, като в предаването на 8 юли ще участват политически партии от последния парламент.

„Разбирам, че когато човек чуе „имате 6 минути“, това не му звучи особено много, но измерено в ефирно време 6 минути са равни на 3-4 репортажа в една новинарска емисия. Тези дни се рових в мрежата и прочетох, че според научни изчисления за 6 минути можеш да кажеш около 750 думи – не е малко, нали? Стига да си подготвен какво, защо и на кого искаш да кажеш. Причината да се придържаме към такава форма е да се говори максимално ясно и кратко по поставените теми. Динамиката е от голямо значение, когато искаш да привлечеш вниманието на зрителя и затова залагаме на нея“, разяснява водещата.

Добрина споделя още, че напоследък ѝ прави впечатление липсата на ентусиазъм у политиците да участват в дебати в телевизионните студия, където има повече гостуващи с различни гледни точки. „Предпочитани са други начини да се говори с хората – Facebook статуси, индивидуални интервюта. По цял свят обаче политическият дебат по важни теми и във важни моменти остава незаменим, защото той изважда на преден план силата на личните качества, а това е от голямо значение, когато искаш да печелиш съмишленици“, казва журналистката.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад