Документалната поредица „БНТ Представя“ с нов сезон от 13 септември

Историите на личностите с вечни имена – всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

15:42, 11.09.2023
Документалната поредица „БНТ Представя“ с нов сезон от 13 септември

На 13 септември започва шестият сезон на портретната документална поредица на обществената телевизия – „БНТ Представя“, която пренася зрителите в личния и професионален свят на едни от най-значимите имена в българската култура, наука, политика и спорт. По традиция епизодите на „БНТ Представя“ ще се излъчват в сряда от 21:00 ч. по БНТ 1.

Началото на новия сезон поставя филмът „Спомени за спасението“ на режисьора Ралица Димитрова и оператора Пламен Герасимов, посветен на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. През историите на хора, които познават ужаса на антисемитизма, завладял Европа преди и по време на Втората световна война, разбираме какви ограничения са имали българските евреи, какво са знаели за случващото се тогава, когато са били още деца, както и какво са преживели семействата им, чакайки заветното „Оставаме“.

През септември „БНТ Представя“ ще срещне зрителите с живота и творчеството на един от най-успешните български цигулари Минчо Минчев и на любимия на поколения актьор Никола Анастасов. Сред главните герои в шестия сезон на поредицата са още – един от майсторите на българската любовна лирика Христо Фотев, легендарният актьор Апостол Карамитев, музикантът Георги Минчев, видният историк и филолог проф. Иван Дуйчев и други.


Гледайте филмите от документалната поредица „БНТ Представя“ всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад