Документалната поредица „БНТ представя“ с нов сезон от 14 февруари

Историите на личностите с вечни имена – всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

14:55, 09.02.2024
Документалната поредица „БНТ представя“ с нов сезон от 14 февруари

На 14 февруари започва седмият сезон на портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“, която потапя зрителите в личния и професионален свят на едни от най-значимите имена в българската култура, наука, политика и спорт. По традиция епизодите на „БНТ представя“ се излъчват всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1.

Новият сезон започва с филма „Големите късмети на Дони“, посветен на Добрин Векилов – Дони. Пред камерата на БНТ, за да разкажат за работата си с него през годините, както и да разкрият непознати страни от личността му, застават едни от най-големите имена на българската артистична сцена, сред които половинката му Нети, Момчил Колев, Кирил Маричков, Иван Лечев, Ивайло Христов, Коцето Калки, Герасим Георгиев – Геро и много други.

През февруари „БНТ представя“ ще запознае зрителите на обществената телевизия с живота и политическата кариера на един от най-изявените представители на българската Демократическа партия след 1989 г. – Стефан Савов.

Екипът на портретната документална поредица на БНТ е подготвил интригуващ нов седми поред сезон с филми за личности от различни сфери на българския културен и обществен живот. Сред тях са генерал Владимир Стойчев – военен, политически и спортен деец, режисьорът Крикор Азарян, поетесите Миряна Башева и Дора Габе, актрисата Катя Паскалева, музикантът Вили Казасян и други.

Гледайте филмите от документалната поредица „БНТ представя“ всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад