Домът на българското кино - еп. 8: Звездата на българското кино - Йоана Буковска-Давидова

15:45, 07.01.2021

В епизод 8 гост в подкаст поредицата ще бъде популярната актриса Йоана Буковска-Давидова. Звездата на българското кино е позната още и като Стела от „Дунав мост“, Здравка от „Патриархат“, Елка от „Отвъд чертата“ и като Анна Неделчева от „Под прикритие“.

Защо в ролята си в сериала „Под прикритие“ влиза без кастинг? Кои филми с „пикантни“ сцени се свързват с името ѝ, как носи отговорността и дарбата да привлича роли, които се явяват като „белег за днешния ден“? Променила ли се е след „Дунав мост“ и какво е да си известен в България през 90-те години? Отговорите на тези и още въпроси ще откриете в епизода на връх имения ден на актрисата в официалните подкаст канали на БНТ.


Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино у нас и наскоро обяви сесия за филмопроизводство на стойност над 4,5 млн. лева.

Обществената телевизия стартира специална мултиплатформена поредица, част от кампанията “Домът на българското кино”. В едноименния подкаст телевизията предлага честен разговор за българското кино с емблематични актьори, режисьори, сценаристи и продуценти, които споделят каква е рецептата за успешен български филм/сериал, трябва ли да има деление между фестивалните журита и публиката.

Мултиплатформеният проект „Домът на българското кино“ представя мнения, спомени от снимачната площадка и отговори на трудни въпроси за българското кино, които дават създателите на някои от най-впечатляващите и знакови филми и сериали на БНТ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад