Два журналистически екипа на БНТ ще отразяват ЗОИ в Пекин

12:36, 31.01.2022

От 4 до 20 февруари зрителите на БНТ ще имат възможност да гледат по БНТ 1 и БНТ 3 Зимните олимпийски игри в Пекин. Освен преките предавания, екипът на Дирекция "Спорт" ще предложи и ежедневна студийна програма. Предаването "Олимпийски върхове" ще обобщава най-интересните състезания от деня.

Програмата ще се излъчва всяка вечер в 22.00 часа по БНТ 1 и в него водещите Илия Илиев и Невяна Владинова ще правят обзор на всичко най-интересно от изминалия ден в Пекин.

Два екипа на обществената телевизия ще предават случващото се в трите града домакини в Китай – Пекин, Джъндзяку и Янцин. Специални пратеници на БНТ в китайската столица ще бъдат спортните журналисти Стефан Георгиев и Калин Гугов, заедно с операторите Николай Балкански и Станислав Златев.

"Преди около половин година в Токио обстановката беше много сходна, особено заради мерките, свързани с COVID-19. Всеки ден тестове, ще влезе в т.нар. "балон" още с пристигането си. Ще имаме достъп до спортистите, но отново ще имаме определени рестрикции", сподели за "Денят започва" по БНТ журналистът Калин Гугов преди заминаването си за Китай.


110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени от обществената медия, като основен акцент ще бъде поставен върху стартовете на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини.

"Хубавото е, че сега в Пекин поне ще има някакви зрители по трибуните, няма да са много, но все пак ща има някаква атмосфера, за разлика от Олимпийските игри в Токио", добави Калин Гугов.

Вижте повече във видеото:

ЗОИ Пекин 2022 по БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад