Две нови развлекателни предавания и съботно-неделен блок в програмата на БНТ от есента

„Музика безкрай“, „Любимците на България“ с Миро, „Говори сега“ с Мая Костадинова и разширен детско-юношески слот очакват зрителите на обществената телевизия от септември

17:08, 30.08.2021
Две нови развлекателни предавания и съботно-неделен блок в програмата на БНТ от есента

От 6 септември 2021 г. /понеделник/ стартира новата есенна програмна схема на БНТ 1. Три нови предавания, две от които са в праймтайм и удължен детско-юношески слот следобед ще предложи на зрителите обществената телевизия. Обновената програма е в резултат на внимателно проучване на зрителския интерес у нас и прилагане на най-добрите програмни практики на Европейските обществени телевизии.

„За мен е предизвикателство и привилегия да работя по новия програмен сезон на БНТ. Запазваме съдържанието, което работи успешно в обществената телевизия и инвестираме внимателно в няколко нови продукции с цел да развием зрителския интерес към програмното ни съдържание както в ефира, така и в дигиталните ни платформи. Ще продължим да акцентираме на силно и балансирано новинарско съдържание, което е в основата на високото обществено доверие. Запазваме традиционните актуални предаванията на БНТ през седмицата и разгръщаме този сегмент през уикенда с новия следобеден съботно-неделен блок. Ще разнообразим наситения с публицистика ефир през делничните дни с два нови развлекателни проекта в праймтайм, разработени така, че да отговорят на потребностите на максимално широка аудитория. Продължаваме да произвеждаме филми от документалната поредица „БНТ представя“, три филма от която ще излъчим в началото на септември. Развиваме и слота за детски предавания, към който ще добавим интересни юношески сериали“, споделя Маргарита Александрова, програмен директор на БНТ.

НОВИ ПРЕДАВАНИЯ

От 7 септември /вторник/ БНТ увеличава детско-юношеския слот. В делничните дни от 14:15 до 15:45 ч. ще се излъчват анимационни поредици и юношески сериали. „Аз обичам животните“, двата сезона на „Влакът на динозаврите“ и първи сезон на „Когато сърцето зове“ са само част от продукциите, които тази есен младежите ще могат да гледат в ефира на обществената телевизия в следобедните часове.

На 11 септември /събота/ стартира ново двучасово предаване – съботно-неделният блок „Говори сега“, с водещ Мая Костадинова. Всяка събота и неделя, от 17:00 ч. до 19:00 ч., водещата и авторите на рубрики в предаването ще срещат зрителите с нови и познати личности, и ще коментират актуални теми. В рубриката „Добре забравеното“ на Дими Стоянович зрителите ще видят своеобразен паралел между събития, вълнуващи обществото днес и еквивалентите им от близкото и по-далечно минало. Симона Пейчева е автор и водещ на рубриката „Шампионска среща“, в която ще разговаря с най-атрактивните лица от света на спорта. Вдъхновяващите истории на съвременни успели българи, които с работата и откритията си променят света около нас, зрителите ще видят в рубриката „Отвъд границите“.

От 15 септември /сряда/ в праймтайм стартира най-новото музикално шоу в програмата на БНТ – „Музика безкрай“. Всяка сряда от 21:00 ч. зрителите ще могат да се насладят на своеобразен телевизионен концерт с любими български поп и рок звезди, които ще изпеят на живо най-големите си хитове.

На 23 септември /четвъртък/ от 21:00 ч. мултимедийният проект „Любимците на България“, с водещ – поп-звездата Миро, стартира в ефира на БНТ. Продукцията ще се развива в ефирна и дигитална среда и вече започна с голяма онлайн кампания, в която до 12 септември зрителите и дигиталните потребители могат да номинират на сайта www.bnt.bg/lubimcite най-обичаните българи в категориите спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки, други любимци. Личностите, получили най-много номинации във всяка категория, ще бъдат представени в предаването, което стартира в ефира на БНТ на 23 септември. В рамките на 12 епизода, всеки четвъртък, водещият и четирима панелисти в студиото ще представят любимите българи в различните категории. А кой е „Любимецът на България“ ще стане ясно на големия финал на 16 декември.

ПРОМЕНИ В ЧАСОВЕТЕ НА ИЗЛЪЧВАНЕ И ОБНОВЕНИ ПРЕДАВАНИЯ

Съботният ден ще бъде с обновена схема. Любими български комедии ще започват от 14:00 ч. Веднага след тях продължава „Религията днес“ от 15:30 ч. с Георги Милков, а предаването „Извън играта“ с Люба Пашова ще е с начален час 16:30 ч. От 17:00 ч. започва новият съботно-неделен блок „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова.

Промени има и в неделната програма. Предаването „Арена спорт“ (12:30 ч.) ще представя най-интересното и важно от света на спорта в 30 минути, а пълните репортажи и спортни предавания феновете ще могат да проследяват по БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg. Всяка неделя от 13:00 часа са планирани обедни концерти, в които ще видим едни от най-големите български изпълнители. Предаването „Библиотеката“ с водещ Анна Ангелова ще започва в 15:30 ч. в ново студио. „Бизнес.БГ“ с Илина Бисерова ще се излъчва от 16:30 ч. и ще предложи на зрителите нови рубрики. От 17:00 ч. започва „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова. Неделната „БГ киновечер“ запазва мястото си в 21:00 часа.

Всички останали предавания запазват своите традиционни дни и часове на излъчване. С началото на новата програмна схема актуалните оригинални броеве на предаванията стартират както следва:

06.09 /понеделник/ - „Денят започва“, „100% будни“, „Култура.БГ“ /празнична програма/
07.09 /вторник/ – „Светът и ние“, „България в 60 минути“, „Малки истории“, „Бързо, лесно, вкусно“, „Последният печели“;
09.09 /четвъртък/ – „Спорт ТОТО“;
10.09 /петък/ – „Панорама“, „Светът на жестовете“;
11.09 /събота/ – „Денят започва с Георги Любенов“, „Туризъм.БГ“, „Джинс“, „Бразди“, „Иде нашенската музика“, „БНТ на 60“, „Събота вечер с БНТ“, „Моят плейлист“, „Студио Х“;
12.09 /неделя/ – „Отблизо“, „Домът на вярата“, „Вечната музика“, „Пътеки“ „БГ киновечер“;
13.09 /понеделник/ – „История.БГ“;
14.09 /вторник/ – „Референдум“;
2.10 /събота/ - „Събота вечер с БНТ“.

Очаквайте обновената програма на БНТ 1 и следете за актуална информация на bnt.bg, bntnews.bg и в мобилното приложение BNT News.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад