Енчо Керязов е любимата българска личност за пример според зрителите на БНТ

Ути Бъчваров, Васил Върбанов, Георги Любенов, Иво Иванов, Иво Димчев, Кирил Николов Дизела и Нешка Робева са номинираните в категория Още любимци

14:50, 11.12.2021
Енчо Керязов е любимата българска личност за пример според зрителите на БНТ

Енчо Керязов е любимата българска личност за пример според зрителския вот на БНТ и „Любимците на България“. Той е световноизвестен цирков акробат и еквилибрист. От 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща и награждаваща българските таланти, както в сферата на изкуствата, така и сферата на спорта и образованието. В класацията бяха номинирани още Мартин Мартинов, Максим и Стефан Иванови, Никола Рахнев, Кристиан Ваклинов, д-р Милен Врабевски и Лазар Радков.

„Любимците на България“ продължава с гласуването в категория Още любимци, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Антон Андонов, Юлиана Дончева, Ива Дойчинова и проф. Николай Овчаров.

Номинирани в категория "Още любимци":

Ути Бъчваров

Ути Бъчваров е български актьор и телевизионен водещ. В продължение на 6 години е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, по БНТ, наречено „Вкусно“, като години по-късно го преименува на „Бързо, лесно, вкусно“. Предаването е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България. Тогава националната телевизия е абсолютен монополист на пазара и за броени месеци Ути се превръща в истински любимец на българския зрител и емблема на кулинарните предавания до ден днешен. Написал е книгата: „Как отслабнах с 50 килограма”.

Васил Върбанов

Васил Върбанов е български журналист и радиоводещ, известен с редица авторски радио и телевизионни предавания за рок и метъл музика, сред които „Зона 967“, „Кречетало“ и „Лакриц“. Върбанов създава Тангра Мега Рок, което е първото българско интернет радио. От началото на 2020 година е водещ на предаването „Моят плейлист“ по БНТ 1.

Георги Любенов

Георги Любенов е журналист и телевизионен водещ. В продължение на години води различни предавания в БНР. 10 години е водещ на обедното предаване „12+3“, както и и на новините по програма „Хоризонт“ и „Радио София“. Бил е и главен редактор на „Радио София". Посветил е много години на обществената телевизия. Водещ е на предавания като „24 квадрата“, „Полет над нощта“, новините на БНТ и към този момент „Денят започва с Георги Любенов“. Той е артистичен, сериозен, харизматичен и умее да овладява смисъла и ритъма на живота. Съставя разговори с големи политици и веднага след това с екстравагантни шоумени. Дава спокойствие на събеседниците си и многокомпонентен.

Иво Иванов

Иво Иванов е спортен журналист и писател, широко известен със своите разкази, които публикува в спортните медии. Живее в САЩ повече от 25 години и работи като спортен журналист, както в там, така и в България. Иванов е сред най-продаваните български автори през 2015 и 2016 г. Пише за обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации и по-рядко за известни личности като например Ланс Армстронг, Лоло Джоунс и Леброн Джеймс. Всичко, което той пише е изпълнено с много надежда. Книгите му „Отвъд ирата“(преиздавана) и „Кривата на щастието“ жънат огромен успех.

Иво Димчев

Иво Димчев е певец, танцьор, хореограф, автор на текстове и артист. Той е явление със световна признателност, мултиталантлив, екстравагантен до скандалност. Димчев се занимава с авторски спектакли в сферата на съвременния танц и пърформанс. Много от тях представя на сцени в САЩ, Русия, Унгария и Франция. През 2016 г. Димчев е удостоен с награда „Икар“ в категория „Съвременен танц и пърформанс“ за „Опервил“ и „Фейсбук театър“. От 2011 г. той се занимава и с пеене и концерти, има и авторски албум Sculptures. Димчев преподава изкуство в 6 световни академии, занимава се с активизъм за равноправието и защитата на ЛГБТ гражданите от дискриминация, както и с писателска дейност. През 2014 г. открива МОЗЕЙ, независимо пространство за съвременно изкуство в София.

Кирил Николов Дизела

Кирил Николов Дизела е спортен ориентировач и планински бегач. Известен е с многото си рекорди, сред които са изминаването на маршрута Ком - Емине за 4 дни 13 часа и 5 минути, второ място в скоростното изкачване на Айфеловата кула (8:12 м), изпреварването на Драгалевския лифт с 6 секунди, покоряване на петте най-високи върха в България за по-малко от 23 часа и други. Участва заедно с Иван Сираков в екстремното българско състезание XCo Adventure Cup, като го печелят няколко пъти подред. Има много призови класирания и подиуми на Балканите, Алпите, Северна Америка, Япония.

Нешка Робева

Нешка Робева е известна състезателка, по-късно треньорка по художествена гимнастика и хореографка, заслужил майстор на спорта, заслужил треньор. Тя е най-успешната треньорка по художествена гимнастика в света през 1980-те и 1990-те години, с нейното име са неразривно свързани най-големите успехи на българската художествена гимнастика и на българските „златни момичета“, както и развитието на световната художествена гимнастика през последните 25 години на 20 век. Като хореограф Нешка Робева създава стотици съчетания за своите гимнастички, както и спектакли на ръководената от нея танцова трупа.

Припомняме, че златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика. Най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински; в категория Популярни двойки – Дует Ритон; в категория Литература – Здравка Евтимова; в категория Медицина - д-р Георги Стаменов; в категория Мода – София Борисова, в категория Инфлуенсъри – Изабел Овчарова, в катеория Наука – проф. Николай Витанов, в категория Образование – Димитър Гилев, в категория Музика – Лили Иванова, а в категория Личности за пример – Енчо Керязов.

Видеата на номинираните в категория "Още любимци" може да гледате на bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 12 декември. Победителят ще бъде съобщен в ефира на „100% будни“ в понеделник.

Гледайте финала на „Любимците на България“ в четвъртък - 16 декември, от 21:00 часа по БНТ1 с водещ Миро!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад