Евелина Николова грабна бронза в Токио с туш

15:18, 05.08.2021
Евелина Николова грабна бронза в Токио с туш

Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българската състезателка по борба Евелина Николова спечели бронзовото отличие в олимпийския турнир в Токио. Тя победи в малкия финал представителка на Руския олимпийски комитет – Валерия Коблова с туш.

Националката ни изигра тактически много добър двубой, след като успя да тушира опонентката си след 2.49 минути на тепиха. Въпреки че рускинята имаше подкрепата на своя треньор - българина Симеон Щерев, тя не успя по никакъв начин да се противопостави на българката.

След отличието на Ева родната ни борба има вече две бронзови отличия от Игрите в японската столица. Вчера Тайбе Юсеин грабна медала в категория до 62 кг.

Евелина Николова постигна две победи на старта на участието си в Токио. На 1/8-финалите тя победи с 3:0 точки полякинята Йовита Врзесейн, а след това в драматична среща се наложи с 6:3 над Анастасия Ничита от Молдова. На полуфиналите Евелина Николова отстъпи с технически туш – 0:11 точки - на Ирина Курачкина от Беларус. По този начин българката стигна до битката за бронза срещу състезателката, преодоляла репешажите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад