Европейското първенство по прескачане на препятствия НА ЖИВО по БНТ 3

Финалът в отборната надпревара е в петък от 14:30 ч., а индивидуалната в неделя от 13:00 ч. И двете състезания може да гледате НА ЖИВО по БНТ 3.

09:00, 01.09.2023

БНТ 3 ще предава финалите в отборната и индивидуалната надпревари по прескачане на препятствия от европейското първенство в Милано този уикенд. Хиподрумът „Сан Сиро“ ще приеме участниците в 37-ия европейски шампионат по конен спорт.

85 състезатели от 24 държави ще вземат участие в него сред които и българският ездач Константин Ван Дам.

Състезанието е и олимпийска квалификация за Париж 2024.

7 състезатели от топ 10 на световната ранглиста ще се състезават в Милано. Тук е лидерът Хенрик фон Екерман от Швеция, вторият Жулиен Епаяр от Франция, Хари Смолдерс от Нидерландия и Мартин Фукс от Швейцария - европейски шампион шампион от 2019 г. в Ротердам. Действащият европейски шампион, германецът Андре Тиеме няма да защитава титлата си от преди две години.

В отборната надпревара ще има 15 отбора сред които топ съставите на Великобритания, Германия, настоящият шампион Швейцария, Белгия, Франция и Ирландия.

Три олимпийски квоти ще разпределят отборите от европейското първенство.

Такива вече си осигуриха първите пет отбора от световното в Хернинг 2022 г. - Швеция, Нидерландия, Великобритания, Ирландия и Германия, както и Белгия - победител във финала на Купата на нациите през 2022 г. в Барселона и домакините от Франция. Според прогнозите Австрия, Дания, Италия, Португалия, Испания и разбира се Швейцария, ще се борят за трите квоти за Олимпийските игри в Париж.

Италианският отбор е в центъра на големите очаквания, тъй като не е участвал в олимпийско състезание от Атина 2004 г.

Финалът в отборната надпревара е в петък от 14:30 часа, а индивидуалната в неделя от 13:00 часа.

И двете състезания ще предложат изпълнения от най-висока класа и много адреналин, затова не ги пропускайте НА ЖИВО по БНТ 3!

Снимки: БТА

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад