Фентъзи филм „Лабиринтът на Фавна“ по БНТ 1

12:12, 01.04.2022
Фентъзи филм „Лабиринтът на Фавна“ по БНТ 1

На 3 април (неделя) от 00:00 ч., БНТ 1 ще излъчи фентъзи филма „Лабиринтът на Фавна“, копродукция между Испания, Мексико и Съединените американски щати.

Сюжетът на филма „Лабиринтът на Фавна“ се развива през 1944 г. след кървавата гражданска война. Подразделение от испанската франкистка армия преследва последните оцелели от силите на Съпротивата. Начело на свирепия контингент е интелигентният и садистичен капитан Видал, който се мести заедно с бременната си жена Кармен и доведената си дъщеря Офелия в труднодостъпен планински район. Момиченцето навлиза в един жесток свят. Стресирана от проблемите на възрастните, изолирана в самотата си, Офелия намира убежище в един лабиринт близо до имението. В центъра на този причудлив и малко страшен свят тя открива един фавн, който се опитва да я убеди, че е преродена принцеса и за да се върне в кралството си, трябва да премине през три изпитания. В реалността тя страда заедно с майка си, която умира.Мрачната митология е подкрепена от един от най-противоречивите периоди от испанската история. В кой свят живеят по-големи чудовища?

Режисьор и сценарист на „Лабиринтът на Фавна“ е Гийермо дел Торо, оператор Гийермо Наваро и композитор Хавиер Наварете. В ролите зрителите ще видят Серхи Лопес, Марибел Верду, Ивана Бакеро, Филипе Лупи, Алекс Ангуло, Ариадна Хил, Дъг Джоунс и други.

Гледайте филма „Лабиринтът на Фавна“ на 3 април, неделя от 00:00 ч., по БНТ 1

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад