Филм за Маша Илиева по БНТ

16:20, 22.10.2020
Филм за Маша Илиева по БНТ

Тази събота филмът-портрет "Лебед", част от поредицата „БНТ представя“ е посветен на примабалерината Маша Илиева. Ще се излъчи на 24 октомври от 17:30 часа по БНТ 1.

„Балет! Дворец мой – затвор мой. Това е дворецът, в който съм израснала и съм живяла, блажено място, където си принцеса. Но и затвор мой, защото посвещаваш цялото си време на това изкуство. Да бъдеш жигосан за цял живот с пантофка, която носиш на ключодържател, или на герданче, но в никакъв случай не искаш да обуеш повече", казва Маша Илиева за балета.

Изящество, грация, чувственост и съвършена красота! Това е кратката визитка на примабалерината Мария Илиева – по-известна като Маша. Тя е възпитаничка на легендарната Академия „Ваганова“ в Санкт Петербург и с удоволствие и особена прецизност преподава магията на балета в своята школа у нас.

***

„БНТ представя“ e поредица от филмови портрети на различни общесвенозначими личности. Основната идея на формата е да покаже възможно най-цялостни и плътни разкази за известни личности, които имат конкретен принос към изкуството, културата, науката, спорта и други сфери на обществения живот.

Гледайте „БНТ представя“ в събота от 17:30 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад