Финални дни за кандидатстване в Web Report 2022

Петото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg очаква най-добрите авторски материали до 13 май

15:38, 10.05.2022
Финални дни за кандидатстване в Web Report 2022

Остават броени дни за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report, напомнят организаторите Dir.bg.

„Знаем от опит, че философията на дедлайна е споделяна от голяма част от журналистите, а последният момент често е най-добрият момент за завършването на всяка журналистическа работа. Затова сме сигурни, че ще приветстваме още десетки авторски материали до крайния срок за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report 2022.

Ще очакваме предложенията Ви до 13 май включително“.

Петото издание на конкурса на Dir.bg заявява амбицията да бъде още по-оспорвано журналистическо състезание от предходните с близо 200 материала, кандидатствали до този момент.

Платформата Web Report 2022 активно приема предложенията и в следващите 3 дни и прогнозираме, че конкуренцията ще бъде още по-голяма, казват още организаторите. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония .

Категориите: Кандидатите ще се борят в категориите Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. По традиция, а и в унисон с динамичните събития, най-предпочитана от кандидатстващите журналисти засега е Общество, но не липсват силни предложения и във всяка друга област.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премии от 1000 лв.

Специални награди в същия размер се присъждат и за Фоторепортаж, Видеорепортаж, Подкаст и Млад автор.

Критериите накратко са качествена журналистика. Точен мерник за обществените проблеми, личен почерк на автора, обективност, факти, достоверност, са част по-широкото им обяснение.

Журито: За поредна година конкурсът получи подкрепата на водещи медии в България. Web Report 2022 запазва традицията си да обединява добре познати професионалисти от конкурентни медии в журито си, осигурявайки по този начин най-компетентната и прозрачна оценка на материалите.

Сред членовете на журито са: Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и писател, СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио „София“, БНР), Антон Хекимян (Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Евгени Димитров (Основател на агенция „Булфото“), Илияна Захариева (Директор „Корпоративни комуникации“, А1). Тази година към тях се присъединява и генералният директор на БТА Кирил Вълчев и главният редактор на „Мениджър Нюз“ Ирина Велева.

БНТ е медиен партньор на инициативата.

Участвай в Web Report 2022!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад