Франция - Нидерландия U17 НА ЖИВО по БНТ 3

12:00, 31.05.2022

Отборите на Франция и Нидерландия ще определят носителя на европейската титла по футбол за юноши до 17 години.

Това стана факт, след като „петлите“ победиха Португалия с 6:5 след изпълнение на дузпи, а в редовното време двата тима завършиха наравно 2:2. Уарен Заир Емери даде преднина на Франция в 8-ата минута, но само четири минути по-късно Афонсо Морейра възстанови равенството. „Мореплавателите“ направиха обрат в 20-ата минута чрез Дарио Есуго, ала автогол на Жоао Муниз оформи крайното 2:2. От състава на Португалия само Мануел Мендоса пропусна да се разпише от „бялата“ точка и това бе достатъчно на Франция да се класира към финалния двубой.

Рулетката на дузпите определи и победителя от другия полуфинал, противопоставящ тимовете на Нидерландия и Сърбия. Действащият европейски шампион откри резултата в 47-ата минута чрез Джейсън ван Дуйвен, но „плавите“ направиха пълен обрат само осем минути по-късно след голове на Йован Милошевич и Йован Миятович. Четвърт час преди края Джейдън Слори вкара за 2:2 и изходът на мача трябваше да се реши след изпълнение на 11-метрови удар.

„Лалетата“ реализираха всичките си пет изпълнения от „бялата“ точка, докато лошо изпълнение на Матея Радонич прати Нидерландия на трети пореден финал на европейско първенство за тази възрастова група.

Финалът можете да гледате пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport в сряда, 1 юни, от 19 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад