Генералният директор на БНТ отговори на министъра на културата

14:41, 02.06.2021
Генералният директор на БНТ отговори на министъра на културата

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внесе официално в Министерството на културата отговорите си до служебния министър Велислав Минеков.

Миналата седмица министърът изпрати писмо до БНТ и СЕМ, в което иска обяснение защо в предаването "Денят започва с Георги Любенов" е направено пряко включване от пресконференция на ГЕРБ по повод скандала с подслушванията.

Ето и официалния отговор на генералния директор на БНТ:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЕКОВ,

В отговор на Вашия интерес към работата на БНТ, изпращам следната информация. Отговорите са подредени според Вашата номерация на въпросите.

1. Програмата на БНТ не е прекъсвана.

2. Без съмнение БНТ спазва ЗРТ. В работата си актуалните ни предавания се ръководят от принципите за предоставяне на навременна, достоверна, значима и отразяваща различни гледни точки информация.

3. Припомням Ви, че програмата на БНТ не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните редакционни екипи. Съгласно ЗРТ нито УС на БНТ, нито който и да е друг, включително и министър на културата, имат право на намеса в тяхната работа.

4. Отново Ви припомням, че програмата на БНТ не е прекъсвана.

5. Визираното от Вас право на обръщение е изрично дефинирано в ЗРТ. БНТ не е предоставяла това право на политическа партия.

6. Отново Ви припомням, че решенията на редакционните екипи са независими и нито УС на БНТ, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад