Георги Милков става водещ на „Религията днес“ по БНТ 1

Новото предаване ще се излъчва всяка събота от 16.00 часа

13:58, 08.10.2020
Георги Милков става водещ на „Религията днес“ по БНТ 1

Снимка: Деси Кулелиева

„Религията днес“ е най-новото предаване в ефира на БНТ. То ще се излъчва всяка събота от 16:00 часа. Водещ е журналистът Георги Милков, който се завръща в обществената телевизия и е познат на зрителите от предаването „Плюс това“ (2015-2018) и от многобройните му публикации и анализи на международни събития и новини, както и серията интервюта със световни лидери като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и др. С неподправен интерес към всичко случващо се около нас, той ще ни представя историята и най-разпространените религии в България, както и поглед от света.

В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно“, казва Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1.

Предаването „Религията днес“ е с образователен характер. То ще запознава зрителите с историята и взаимодействието на най-разпространените религии в България. Предимство ще имат рубриките, посветени на историята и настоящето на православието, като традиционно вероизповедание в България. У нас православието се представлява от Българската православна църква и затова основно място в предаването ще имат разговорите с нейни представители. Наред с това ще присъстват и темите за другите религии и християнски деноминации, изповядвани в България – римо-католицизъм, протестантство, ислям, юдаизъм.

В предаването ще гостуват хорови формации и състави, представящи шедьоври на православната музика. Ще бъдат разглеждани различни аспекти на християнската култура и изкуство. Ще се развива и рубриката „Под едно небе“, представяща отделните религиозни вероизповедания в България. Тя ще се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в страната.

„Религията днес“ ще допълни линията от продукции за история и религия на БНТ. Заедно с познатите формати „История.БГ“ (значими събития и личности от историята на България), „Джинс“ (уникално по рода си предаване за генеалогия и родова памет) и „Домът на вярата“ (документална поредица). Четирите предавания показват на зрителите традициите и духовния живот, запознават ги с онези обители и пазители на православната вяра, българщината през вековете и религията по света и у нас.

Гледайте „Религията днес“ с водещ Георги Милков, всяка събота от 16:00 часа по БНТ 1.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад