Гледайте НА ЖИВО по БНТ тегленето на жребия за груповата фаза на Евро 2024

Не пропускайте церемонията от зала "Елбфилхармони" в Хамбург тази събота - 2 декември, от 19:00 часа НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg

08:00, 02.12.2023

Футболна Европа притаява дъх, защото е време за церемонията по теглене жребия за груповата фаза на Евро 2024 в Германия, домакин на която ще бъде залата "Елбфилхармони" в Хамбург.

За трето поредно издание в спора за европейската титла и трофея "Анри Делоне" ще влязат общо 24 отбора, 21 от които вече си гарантираха място на първенството, а последните три предстои да бъдат определени по време на плейофите през месец март догодина.

Участниците в жребия ще бъдат разпределени в 4 урни с по 6 тима, като всички те ще се надяват да бъдат "целунати" от късмета и да получат възможно най-леките съперници за еврошампионата през следващото лято.

С оглед на присъствието на действащия първенец на Стария континент Италия и коравите отбори на Сърбия и Швейцария в последната урна обаче жребият обещава да бъде много интригуващ и със сигурност не е за изпускане.

Гледайте церемонията по теглене на жребия от Хамбург тази събота - 2 декември, от 19:00 часа НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg! Студийната ни програма започва 30 минути по-рано.


Ето го и разпределението по урни:

ПЪРВА: Германия, Португалия, Франция, Испания, Белгия, Англия

ВТОРА: Унгария, Турция, Дания, Албания, Румъния, Австрия

ТРЕТА: Нидерландия, Шотландия, Словения, Словакия, Чехия, Хърватия

ЧЕТВЪРТА: Италия, Сърбия, Швейцария, победители от плейофи А, В и С

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад