Гледайте НА ЖИВО по БНТ3 Цветана Пиронкова срещу Барбара Крейчикова, мач от Третия кръг на "Ролан Гарос"

13:14, 02.10.2020
Гледайте НА ЖИВО по БНТ3 Цветана Пиронкова срещу Барбара Крейчикова, мач от Третия кръг на "Ролан Гарос"

Богатата спортна програма на БНТ 3 продължава да ви предлага всички мачове с българско участие на "Ролан Гарос" 2020, а днес е отново време на Цветана Пиронкова да излезе на корта.

Цвети се класира за тази фаза без игра след оттеглянето от турнира на Серина Уилямс, а в първия кръг записа хубава победа над германската тенисистка Андреа Петкович.

Всички ние ще стискаме палци на Пиронкова да продължи по възходящата линия на представяне, която започна още по време на US Open.

Отпадането и на Вика Азаренка в тази четвъртина на схемата ни дава големи надежди, че нашето момиче ще успее да повтори минимум постижението си от "Флъшинг Медоус".

За целта обаче днес тя трябва да премине през чехкинята Барбора Крейчикова. Крейчикова е на 24 години и никога не е достигала топ 100 на световната ранглиста на сингъл.

От друга страна обаче тя бивша номер 1 при двойките като през 2018 година триумфира с титлите на Ролан Гарос и Уимбълдън при дуетите. Тя също така е шампионка от последните две издания на "Australian Open" в смесените двойки.

На сингъл тя участва едва за трети път в основната схема на турнир от Големия Шлем, а това е първия случай, в който записва две поредни победи.

В последния си двубой тя надигра своята сънародничка Барбора Стрицова, поставена под номер 32, а това въобще не е за подценяване, тъй като Стрицова може да се похвали с полуфинал на Уимбълдън през миналата година

В кариерата си до момента Барбара Крейчикова няма нито една спечелена титла на снигъл като има само един финал през 2017 година в Нюрнберг, загубен от Кики Бертенс.

Надяваме се, че е дошло време за края на победната серия на 24-годишната чехкиня и, че Цвети отново ще ни зарадва с нова победа.

Опитът е, може би, най-голямото оръжие, на което Цвети ще може да разчита в опита си за втори път в своята кариера да достигне до 1/8 финалите в Париж.

БНТ3 днес има готовност да предава НА ЖИВО след 18:30 часа мача от Третия кръг на Ролан Гарос между Цветана Пиронкова и Барбара Крейчикова.

Гледайте БНТ3!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад