Гледайте НА ЖИВО тенис турнира "Ролан Гарос" по БНТ3

08:47, 27.09.2020

Започва "Ролан Гарос". Един от четирите турнира от Големия Шлем трябваше да се проведе по план през май, но пандемията го отложи с 4 месеца. Българската национална телевизия ще ви покаже на живо всички най-интересни мачове.

Турнирът стартира в нетрадиционно време на годината и при нехарактерни ограничения. 125-тото издание на Откритото първенство на Франция и 90-то в Оупън Ерата ще даде възможност на 256 тенисисти да блеснат с уменията си. Заради пандемията, а и нарастващите случаи на заразени с коронавирус във Франция, в комплекса ще бъдат допускани по 1000 зрители на ден, а имаше планове само допреди няколко дни броят им да достига до 5000.


Друго важно уточнение - за първи път централният корт Филип Шатрие ще бъде покрит или ще е с подвижен покрив, който ще може да бъде спускан за 15 минути. Ще има и осветление, което да позволи мачовете да се играят до по-късен час, а не да бъдат преустановявани след залез слънце. При пети сет ще се играе до два гейма разлика, тоест ще важи Advantage Set, а не както е на другите три турнира от Шлема, където победителят се определя чрез тайбрек.


Шампионът от миналата година - Рафаел Надал, ще опита да спечели безпрецедентна 13-та титла от Ролан Гарос, като негов основен конкурент ще бъде световният номер 1 Новак Джокович. Третото голямо име в мъжкия тенис - Роджър Федерер пропуска турнира заради контузия.

При дамите шампионката от миналата година Ашли Барти отказа участие заради COVID 19 и така основен фаворит за трофея е румънката Симона Халеп.

При мъжете Григор Димитров е поставен под номер 18 и ще опита най-накрая да прескочи третия кръг на Ролан Гарос, където отпада неизменно в последните 3 години. При дамите Цветана Пиронкова пък е по следите на ново запомнящо се участие в Шлема след фурора, който предизвика наскоро с четвъртфинала си на Откритото първенство на САЩ.


Първите мачове на двамата са в понеделник и вторник. Съперник на Цвети е германката Андреа Петкович, докато за Григор първото препятствие се казва Грегоар Барер, който е представител на домакините.


И двата мача можете да наблюдавате на живо в ефира на БНТ3.

Автор: Стефан Георгиев

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад