Горещото спортно лято продължава по БНТ 3

Обществената медия излъчва повече от 300 часа на живо от най-големите спортни събития през лятото

Горещото спортно лято продължава по Българската национална телевизия.

Аудиторията на спортно-развлекателния канал на БНТ има възможността да се наслади на 10 първенства през целия летен сезон.

Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-значимите спортни събития и първенствата, в които се очакват успехи на наши състеватели.

Начало на събитията с българско представяне постави европейското първенство по художествена гимнастика от 16 до 19 юни.

БНТ ви показа и световното първенство по плувни спортове от 18 юни до 3 юли.

КАКВО ОЩЕ ПРЕДСТОИ ПО БНТ

  • На европейското първенство по спортна гимнастика от 11 до 21 август се очаква България да участва с пълен отбор при мъжете. При дамите ще ни представя Валентина Георгиева, която преди дни спечели златен медал от състезание за Световната купа.
  • На европейския шампионат по плувни спортове, също от 11 до 21 август се очаква да стартират двуцифрен брой български представители, сред тях и Йосиф Миладинов, който ще защитава среброто си от последното първенство.
  • Най-добрите ни лекоатлети ще участват на европейския шампионат от 15 до 21 август.
  • На 12 и 14 август БНТ 3 ще ви покаже и финалите на световното първенство по конен спорт в Дания в олимпийската дисциплина прескачане на препятствия.
  • В началото на септември българският национален отбор по баскетбол за мъже ще участва за първи път от 11 години насам на европейско първенство. Шампионатът ще се проведе от 1 до 18 септември.
  • Силно българско представяне се очаква и на световното по борба от 10 до 18 септември.
  • София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика от 14 до 18 септември, където ще се раздадат и първите квоти за Олимпийските игри в Париж 2024.
  • Кампанията на БНТ "Спортно лято по БНТ 3" ще завърши със срещите на националния ни отбор по футбол в турнира „Лига на нациите“ на 23 и 26 септември.

Освен тези събития, БНТ ще излъчи като част от кампанията си и най-интересните срещи от европейските първенства по футбол за юноши и девойки до 19 години, европейското първенство по футзал за жени, финала на световното по футбол за девойки до 20 години, както и Световната купа по паркур, на която София е домакин.

Повече информация на https://bntnews.bg/sport

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад