Григор Димитров отпадна на старта на тенис- турнира във Виена

20:59, 26.10.2021
Григор Димитров отпадна на старта на тенис- турнира във Виена

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на старта на турнира от сериите АТР 500 във Виена след загуба с 6:7(6), 4:6 от поставения под №1 в турнира Стефанос Циципас.

Двамата предложиха много равностойна битка във "Винер Щатхале", като само няколко точки направиха разликата между първата ни ракета и финалиста от Ролан Гарос.

Григор беше тенисистът, който стоеше по-добре на корта в началото на първия сет, но пропусна няколко възможности да вземе подаването на своя съперник. В крайна сметка добият сервис и на двамата логично доведе нещата до тайбрек. Дългият гейм отново започна с предимство за българина, който реализира мини пробив и при 6-3 точки си осигури три сетбола. Както и през миналата година обаче, първата ни ракета не съумя да затвори първата част и от това се възползва Циципас, който със серия от пет поредни точки измъкна сета след 8-6 в тайбрека.

Във втората част двамата продължиха да бъдат почти безупречни на сервис, като до деветия гейм шансовете за пробив на практика отсъстваха. При 4:4 Григор стигна до брейкбол, но Циципас отрази тази възможност и взе подаването си, за да поведе с 5:4. За съжаление, в този момент Димитров изигра слаб сервис гейм, който започна с двойна грешка, а при 15:40 предостави на гърка два мачбола. Още първия бе реализиран и така Стефанос се класира за 2-ия кръг във Виена.

За световният №3 това беше втори успех срещу Григор в три мача, като по този начин той взе реванш за загубата от хасковлията преди 12 месеца на същия турнир. В 1/8-финалите гъркът очаква победителя от срещата между Душан Лайович и Франсис Тиафо.

За Григор Димитров пък предстои пътуване до Париж, където следващата седмица първата ни ракета ще участва на Мастърса в зала "Берси".

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад