Груповата фаза на Шампионската лига навлезе в заключителния етап

15:08, 07.12.2021
Груповата фаза на Шампионската лига навлезе в заключителния етап

Финалният кръг от груповата фаза на Шампионската лига ще реши и последните въпросителни за плейфите на пролет в турнира. Осем мача ще се изиграят тази вечер в надпреварата на богатите, а останалите в сряда.

Най-вълнуващата битка може би ще се окаже в група Б. Порто и Атлетико Мадрид ще се изправят в ключов сблъсък от 22.00 часа на стадион „Драгао“ в Португалия. При успех над испанците, възпитаниците на Серджо Консейсао ще си гарантират завършек сред първите два отбора в групата. При равенство, португалците ще разчитат Милан да не победи убедителния лидер в групата Ливърпул в другия мач. За да продължи към осминафиналите, Милан трябва задължително да вземе трите точки срещу мърсисайдци, които вече си гарантираха място в следващата фаза на надпреварата.

По-слабите показатели на „росонерите“ в преките мачове с Порто означават, че равенство може да ги изведе само до място в Лига Европа. От своя страна, Атлетико държи съдбата си в свои ръце. Отборът трябва да спечели визитата си на Порто и да се надява Милан да не спечели срещу Ливърпул.

Мачовете на 7 декември:

Група А: 19:45 часа, Пари Сен Жермен - Брюж

Група А: 19:45 часа, РБ Лайпциг – Манчестър Сити

Група Б: 22:00 часа, Порто - Атлетико Мадрид

Група Б: 22:00 часа, Милан - Ливърпул

Група C: 22:00 часа, Борусия Дортмунд - Бешикташ

Група С: 22:00 часа, Аякс - Спортинг Лисабон

Група Д: 22:00 часа, Реал Мадрид – Интер

Група Д: 22:00 часа, Шахтьор Донецк - Шериф

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен вече се класираха за осминафиналите. „Гражданите“, които ще завършат като победители в групата, гостуват на РБ Лайпциг при закрити врати. Ако „биковете“ спечелят домакинството си в Германия, то те ще се класират за Лига Европа заради по-добрите си показатели в преките мачове с белгийския Брюж, който гостува на ПСЖ в другия мач от групата.

В група С, Аякс се класира като първи в групата заедно със Спортинг Лисабон, който си осигури прогресиране напред след успеха над Борусия Дортмунд у дома в предишния кръг.

В среща от група D Реал Мадрид посреща Интер от 22.00 часа. "Белият балет" вече е на осминафиналите и ще спечели групата, ако избегне поражение. „Нерадзурите“ също са напред в турнира и могат да спечелят групата, ако триумфират при визитата си в Мадрид. В потока вече всичко е ясно, като Шериф Тираспол ще играе в Лига Европа след Нова година, докато Шахтьор Донецк отпадна.

снимка БГНЕС

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад