Илия Илиев : Ефирът е магия

19:04, 23.06.2021
Илия Илиев: Ефирът е магия

Илия Илиев, водещ на предаването „Сутрин с УЕФА Евро 2020“ по БНТ 1, още в началото на кариерата си сбъдва мечтата на всеки спортен журналист, взимайки екслузивно интервю от футболната легенда Диего Марадона. Среща го в Дубай, въпреки охраната го заговаря на испански и двамата се разбират за среща за интервю.

Една от случките, които няма да забрави, е как е гонил Димитър Пенев из цяла София, за да му върне забравения в студиото портфейл. И още любопитни истории спортният журналист споделя в своето интервю за вестник „24 часа“.

Илия Илиев е едно емблематичните лица, водещи на спорта по БНТ. През целия си живот е бил активен спортист и макар да започва с футбол, леката атлетика остава голямата му любов. Дълги години е по пистите, стига до националния отбор, с който печели редица медали. В 10-и клас осъзнава, че кариерата му на състезател е до време, но иска да продължи в сферата на спорта именно като журналист. И така вече 13 години. Заедно с колегата си Илиян Енев води спортното предаване в ефира на обществената телевизия „Арена спорт“, а по време на Европейското първенство, всяка сутрин среща зрителите с най-любопитното от света на футбола в предаването „Сутрин с Уефа Евро 2020“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад