Ина Лутай: Фейгин има проблем с коляното, но се бори всеки ден

06:27, 07.02.2022
Ина Лутай: Фейгин има проблем с коляното, но се бори всеки ден

Треньорът на Александра Фейгин - Ина Лутай - разкри пред БНТ, че българската фигуристка е настроена много позитивно и с нетърпение очаква дебюта си на Олимпийските игри в Пекин, въпреки проблемите с контузията.

След 24-годишно прекъсване страната ни отново ще има своя представителка при жените на големия спортен форум. За последно София Пенкова представи България в Нагано през 1998 година.

“Много добре е настроена, има проблем с операцията, която направихме на коляното в началото на сезона, но нямахме друг избор. Влезе много късно в сезона от обичайното, но се борим всеки ден“, сподели Ина Лутай.

„Тя дава всичко от себе си, колкото може. Смятам, че ще се представи много достойно и ще зарадва всички“, сподели още Ина Лутай за БНТ.

Българката извоюва квотата си от световното първенство през миналата година.

19-годишната ни състезателка във фигурното пързаляне все още се подготвя у нас и се очаква да замине в края на седмицата за Пекин. Кратката програма на олимпийския турнир при жените е предвиден за 15 февруари.

Александра Фейгин тренира под ръководството на треньорите Андрей Лутай и Ина Лутай в столичния клуб "Денкова-Стависки". Участието ѝ на Игрите ще бъде дебютно за нея на големия спортен форум.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад