Ирен Леви по дирите на изчезващите професии в „Малки истории“ по БНТ 1

Водещата на социални слот на обществената телевизия и гостите ѝ ще разговарят за бъдещето на старите и новите професии този петък от 14:45 ч.

16:28, 05.05.2021
Ирен Леви по дирите на изчезващите професии в „Малки истории“ по БНТ 1

Този петък /7 май/, водещата на предаването „Малки истории“, Ирен Леви, и гостите ѝ ще разговарят за професиите, които изчезват и тези, които ще ги заместят. Какво ще работят децата и внуците ни? Кои нови професии си пробиват път? Как ще изглежда идеалното бъдеще? Тези и още въпроси ще дискутират в студиото журналистът Венелин Петков, психологът Иван Владимиров - Нав, предприемачът Стоян Ковачев, специалистът по хранене и диетика д-р Мария Николова и позитивния психолог Дени Андонова.

Зрителите на предаването ще се срещат с няколко интригуващи лични истории. Историята на Илко ще ви срещне с човека, който вече 42 години поправя времето и се опитва да го задържи. 85-годишния дядо Стоян е един от най-добрите духачи на стъкло - професия, с която той цял живот е изкарвал хляба си, но вече се е превърнала в ненужна и забравена. Георги е ученик в СПГЕ „Джон Атанасов“, който въпреки че е едва 16-годишен, от три години преподава роботика на деца. Очаква ви и малката история на космическия архитект Калина Калчева и нейния бъдещ град на Марс.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч. по БНТ 1.

Предаването „Малки истории“ е част от социален слот на БНТ 1, стартирал в ефира на Националната телевизия на 6 декември 2011 година.

От понеделник до четвъртък, от 16:30 часа, се излъчва кратък, 10 минутен документален разказ, представящ по една човешка история на някой от различните групи в неравностойно положение.

В петък от 14:45 ч. се излъчва едночасово публицистично социално ток шоу, в което се дискутират проблемите и въпросите, които поставят историите през седмицата. Търсят се конкретни решения, чуват се различни мнения и гледни точки, инициира се реална подкрепа и промяна в живота на хората в неравностойно положение и обществото ни като цяло.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/malki-istorii

Facebook Page®: https://www.facebook.com/malki.istorii.bnt/

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад