Испания продължава след нов драматичен мач

21:54, 02.07.2021
Испания продължава след нов драматичен мач

Отборът на Испания се класира за полуфиналите на Евро 2020 след изключително драматичен мач. „Ла фурия роха“ победиха след изпълнение на дузпи Швейцария. Редовното време и продълженията на мача в Санкт Петербург завършиха при 1:1.

Въпреки че испанците бяха по-добри през почти целия двубой, а и имаха предимството да са с човек повече от 77-ата минута след червен картон на Ремо Фройлер, все пак „кръстоносците“ стигнаха до изпълнения на наказателни удари.

Играчите на Луис Енрике бяха малко по-точни при дузпите, след точни удари на Дани Олмо, Жерар Морено и Микел Оярсабал. Вратарят на Швейцария Ян Зомер отново се представи на ниво след като спаси удара на Родри, а Серхио Бускетс уцели гредата.

На полуфиналите Испания ще се изправи срещу победителя от Белгия – Италия, който се играе по-късно тази вечер.

Отборът на Испания поведе още в 8-ата минута, макар и с малко късмет. След центриране от корнер, нито един от играчите не успя да играе с топката, но тя все пак стигна до Жорди Алба, който стреля отдалеч и след лек рикошет на Денис Закариа влетя в мрежата на Ян Зомер за 1:0.

В 17-ата минута "Ла Фурия Роха" отново имаше шанс, но ударът от фаул на Коке мина покрай вратата.

Швейцарците получиха още един удар в 22-ата минута. Рубен Варгас влезе на мястото на Бреел Емболо, който получи контузия.

Последва нов шанс за Испания, Сезар Аспиликуета насочи топката с глава, но Ян Зомер не се затрудни и улови.

В 56-ата минута Денис Закариа беше много близо до това да се реваншира на феновете, след като засече топката от ъглов удар, но тя премина на сантиметри покрай страничната греда.

В 65-ата минута швейцарците можеха да стигнат до изравнителния гол. След чудесна атака отляво по нападението, Стивън Цубер стреля отблизо, но испанският вратар Унай Симон с ловко движение успя да спре топката.

Джердан Шакири прониза вратата на Испания за 1:1 в 68-ата минута. След грешка в защитата на "Ла фурия роха" и неразбирателство на централните бранители на ъгъла на наказателното поле, топката се оказа в Ремо Фройлер, който подаде на връхлитащия Шакири, за да може футболистът на Ливърпул да изравни.

Полузащитникът на Швейцария Ремо Фройлер получи директен червен картон за грубо влизане срещу Жерар Морено, въпреки че останаха съмнения за крайното решение на съдията Майкъл Оливер.

При създалата се ситуация Владимир Петкович веднага предприе две смени. Вместо Джердан Шакири той пусна Джибрил Соу, а на мястото на Марио Гавранович се появи Харис Сеферович.

В двете продължения играчите на Луис Енрике създадоха много добри положения и бяха много близо до попадение. Численото им предимство видимо затрудни швейцарците. В същото време Ян Зомер демонстрира страхотни качества под рамката, за да запази равенството 1:1 и да изпрати мача в дузпи.

При дузпите Унай Симон спаси два удара на швейцарците - на Мануел Аканджи и Фабиан Шер.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад