Изборно студио и финал на UEFA EURO 2020 в ефира на БНТ

Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще водят изборното студио на обществената телевизия - „ИЗБОРИ 2021: Финалът“, от 15:30 до 21:30 часа на 11 юли. Веднага след това Илиян Енев посреща зрителите в коментарното студио на „Трето полувреме“, за да проследят кой ще триумфира с купата на Европа, а изборната тема продължава да се следи в bntnews.bg, БНТ2 и БНТ4

11:14, 07.07.2021
Изборно студио и финал на UEFA EURO 2020 в ефира на БНТ

Двете най-важни събития на месеца – предсрочните парламентарни избори и финалът на Европейското първенство по футбол ще доминират в ефира на БНТ на 11 юли, неделя.

Изборният ден ще започне в студиото на „Денят започва“ още в 7:00 сутринта. До 9:00 ч. водещата Христина Христова и екипът ѝ ще проследят началото на вота в различни точки на страната. Веднага след това, до 12:00 ч., ефирът на БНТ 1 продължава с „Денят започва с Георги Любенов“. Новинарските емисии „По света и у нас“ ще бъдат излъчени в 12:00 и 18:00 ч. по БНТ 1, и в 21:30 ч. по БНТ 2.

Обществената телевизия ще посвети на изборния ден студиото „ИЗБОРИ 2021: Финалът“. От 15:30 ч. до 21:30 ч. Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще проследят на живо в ефира на БНТ 1 резултатите от изборите и подготовката за финала на Уефа Евро 2020. В 21:30 ч. започва коментарното студио на Илиян Енев „Трето полувреме“ и финалът на Европейското първенство, а отразяването на изборите продължава на живо в www.bntnews.bg, БНТ 2 и БНТ 4.

„БНТ ще излъчва „ИЗБОРИ 2021: Финалът“ и онлайн на сайта bntnews.bg. Всеки зрител ще има пълен достъп до информация, особено в изборния ден, независимо дали е у дома, с приятели или на ваканция.“, споделя Добрина Чешмеджиева.

От футбол и политика разбират всички, но в „ИЗБОРИ 2021: Финалът“ ще се съберат експертите, които разбират играта – и на спортния, и на политическия терен. Сред тях са анализаторите Андрей Райчев, Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Огнян Минчев, Харалан Александров, както и една от най-разпознаваемите личности в българския футбол - Валентин Михов, журналистът Димитър Стоянович, актьорите Христо Гърбов, Йоана Темелкова и Стефан А. Щерев. Специални гости в студиото ще бъдат и женският национален отбор по футбол.

Социологическите екипи на „Алфа рисърч“ и „Галъп интернешънъл“, с които БНТ традиционно работи, ще се включат в търсене на отговори на въпросите какво надделява – изборите или лятната почивка; каква ще е избирателната активност и кои фактори ѝ влияят – машинният вот, предизборната кампания, футболът; кой ще спечели и има ли промяна във вота в сравнение с предишните избори, които бяха само преди три месеца? Социолозите ще предоставят и данните от екзит-пол и паралелното преброяване на гласовете. И докато специалните гости в студиото на „ИЗБОРИ 2021: Финалът“ анализират изборната активност и резултати, международните репортери на БНТ ще проследят вота от чужбина, където за първи път се гласува изцяло с машини.

„Няма друга телевизия, освен обществената, която да отделя толкова време от програмата си, за да запознае хората с платформите и идеите на политическите формации. Традицията и опитът на професионалистите в БНТ правят телевизията предпочитана и в деня на вота. В тази изборна нощ на един терен ще играят политиката и футбола – теми, от които всеки разбира. Но да видим кои резултати ще бъдат по-лесни за отгатване. Кой ще вдигне купата на Европа и кой на България“, коментира Аделина Радева.

От 21:30 ч. ефирът на БНТ 1 ще бъде посветен изцяло на финала на Европейското първенство по футбол. Илиян Енев ще посрещне зрителите на БНТ 1 в коментираното студио на „Трето полувреме“. Негови гости ще бъдат националният селекционер Ясен Петров и бившият футболист на ЦСКА и Металург Донецк - Велизар Димитров.

Гледайте програмата на БНТ в изборния ден и студиото „ИЗБОРИ 2021: Финалът“
Предаването ще бъде достъпно и в сайтовете bnt.bg и bntnews.bg.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад