Изключително постижение за Миладинов – финал в Токио

От БНТ

04:43, 30.07.2021
Изключително постижение за Миладинов – финал в Токио

Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Изключително представяне направи българският плувец Йосиф Миладинов на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. 18-годишният талант се класира за финала в дисциплината, след като записа време 51.06 секунди.

Това е първи олимпийски финал за страната ни от 33 години.

Родният състезател ще плува за медал, сред най-големите в този спорт, като влезе в Топ 8 с четвърто време.

Благодарение на изключително бързите си втори 50 метра в басейна, Йосиф Миладинов успя да навакса изоставането си и финишира втори в своята серия.

Финалът на 100 метра бътерфлай в олимпийската столица е в събота, 31 юли, от 4.30 часа. Битката ще можете да гледате по БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

С най-добро време в дисциплината с олимпийски рекорд се класира американецът Калеб Дресел с 49.71 секунди.

Йосиф Миладинов пред БНТ: Искам да съм по-бърз

Българският плувец Йосиф Миладинов разкри пред БНТ, че се надява плуването му във финала в Токио да му донесе преди всичко удоволствие. 18-годишният талант намери място в Топ 8 на 100 метра бътерфлай в олимпийската надпревара в Япония.

„Да, радвам се много, че успях да се класирам на финала с четвърто време, надявам се утре да съм в по-добра форма и да сбъдна мечтите си. Не е точно отговорност, но се радвам, че успявам да представям България на такова ниво, мотивира ме“, сподели Йосиф Миладинов.

Националът ще плува за медал, сред най-големите в този спорт, като влезе във финала с време от 51.06 секунди в квалификационните серии.

„Това ми е малък проблем, че тръгвам малко по-бавно, но утре се надявам да съм по-бърз. Не знам дали са победими плувците пред мен, но аз се надявам на готино плуване, да се изкефя, най-важното е да сме живи и здрави“, каза още Миладинов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад