Какви умения развиват олимпиадите в подрастващите в „Знание.БГ“ по БНТ 2

17:40, 08.03.2022
Какви умения развиват олимпиадите в подрастващите в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Този четвъртък (10 март), предаването „Знание. БГ“, е посветено на темата за подготовката, която получават учениците, за да се явят на състезания по чужд език. Какви са мотивите на подрастващите да премерят знанията си, какви умения развиват на олимпиадите и защо е важно да се участва в тях?
Тази година за пръв път в Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград се е провело „Spelling bee” състезание за малките ученици от начален етап. В репортаж на „Знание.БГ“, зрителите, ще видят какви са очакванията на участниците в състезанието. Деца от центъра по ментална аритметика в Гоце Делчев са били част от българския отбор, който участва в международната олимпиада, провела се в Дубай. Атанас Гемеджиев и Костадин Сораджиев, които са се завърнали с медали, разказват за магията на менталната аритметика. В рубриката „Малките мислители“ децата търсят отговори на въпроса с какво състезанията помагат за развитието на подрастващите?

Темата в студиото на „Знание.БГ“ коментират преподавателите по английски език Малинка Сливкова и Морган Роу, както и част от отбора по английска реч и дебати на Езиковата гимназия в Благоевград.

Гледайте „Знание.БГ“ в четвъртък, (10 март) от 11:00 ч. по БНТ 2

За предаването
Образователният блок на БНТ 2 представя актуалните теми в българското образование на местно ниво и информира и запознава учащите с промените във формите на обучение.
Предаването се реализира от екипите на регионалните телевизионни центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград и се излъчва от понеделник до четвъртък.
Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/znaniebg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад