Класацията НОВО 10+2 на 10+1 години

14:33, 08.11.2023
Класацията НОВО 10+2 на 10+1 години

Класацията за независими български изпълнители „НОВО 10+2” по БНТ 2 достигна до своя 11-ти рожден ден. Предаването е на екран почти от самото създаване на БНТ 2 (стартира през октомври 2012 година) и не е спирало да пуска нови епизоди вече 133 поредни месеца без прекъсване (164 епизода до този момент). Това е най-дълго задържалата се класация за нова българска музика в национален ефир в Историята, след легендарната „Мелодия на годината”. Чартът досега е представил към 300 интервюта с български певци и музиканти и е показал над 1400 премиерни видео-клипа.

„НОВО 10+2” представя нов епизод всяка втора и четвърта неделя в месеца от 18:30 часа по БНТ 2 и от 22:00 часа по БНТ 4.

Празничният годишен концерт под името „НОВО 10+2 на 10+1 години”, ще се проведе на 8 ноември (сряда) от 19 часа в столичния клуб „Swingin’ Hall”. Концертът ще бъде записан и излъчен по БНТ 2 на 19 ноември. Сред потвърдилите участие изпълнители са:

Иван Юруков и група Терпентина, група Субдибула, трио LaText, група Канела, Станислава Алексиева, група Спални Места, Кристина Топалова – Кея, Teddy Velvet, Wet Pebbles, Натали Ангелова, група Пеперуда, Меги Данова и група оХо.

Входът е свободен!

Идеята на класацията за независими български изпълнители „НОВО 10+2” е да покаже на зрителите солидна доза нови и стойностни видеоклипове, които не се лансират масово в телевизионния ефир на България. Това са така наречените „репресирани” музикални творци, които основно се самопродуцират и нямат зад гърба си голяма издателска компания. В тази група влизат както доказани, но позабравени имена, така и дебютанти от всички възможни краища на страната.

„НОВО 10+2” е класация за нови клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на БНТ. Във всяко предаване се показват 10-те клипа според местата им от събраните проценти гласове на зрителите, както и две съвсем нови предложения. Отделно още няколко премиерни видеоклипа се заявяват под формата на „Хит Прогноза”. Максималният престой на една песен в класацията е 12 седмици (3 месеца). Във всяко издание на „НОВО 10+2” има и специален гост, които представя новото предложение в класацията с кратко интервю.

През ноември 2020 година, класацията отбеляза рекорд с над 258 000 гласувания в рамките на 8 дни от сайта на Българската Национална Телевизия.

Автор и водещ: Васко Громков

Продуцент: Стела Стойкова

Редактор: Роми Драгнева

Режисьор: Константин Младенов

Оператор: Боби Илиев

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/235047689565916?active_tab=about

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад