Кмет на годината (пълен запис на церемонията по награждаването)

21:00, 21.09.2023

Стилна церемония отбеляза награждаването на победителите в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023. Тя се проведе на 19 септември в и беше излъчена на 21 септември в ефира на БНТ.

За 11-а поредна година Kmeta.bg раздава отличията „Кмет на годината“, които се присъждат след онлайн гласуване, протекло на платформата Kmetnagodinata.bg от 1 до 14 септември, в което можеха да участват всички български граждани. Близо 140 000 души дадоха своя вот и избраха победителите, като в това издание кметовете можеха да бъдат оценявани за работата си през целия мандат от 2019 г. до 2023 г. Традиционно в година на избори за местна власт оценката на хората обхваща изтеклите 4 години.

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишия период наравно с останалите.

Големите победители в категорията „Кмет на годината“ станаха кметовете на Стара Загора Живко Тодоров (голяма община), на Родопи Павел Михайлов (средна община) и на Сливница Васко Стоилков(малка община).

Кои са останалите наградени в различните категории можете да видите във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад