Кой е „Музикант на годината 2023“ ще стане ясно на 31 май

Входът за събитието е свободен

11:20, 27.05.2024
Кой е „Музикант на годината 2023“ ще стане ясно на 31 май

Кой е „Музикант на годината 2023“ в националната анкета на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ ще стане ясно на галаконцерт, които ще се състои на 31 май 2024 г. от 19:00 ч. в Първо студио на БНР. Събитието е под патронажа на Министерството на културата.

В 33-ото издание на анкетата публиката избра „Музикант на годината 2023“ сред изключителни творци с изяви и признание в цял свят: перкусионистката Виви Василева, диригентите Георги Димитров, Григор Паликаров, Деляна Лазарова, Емил Табаков и Павел Балев, оперните прими Красимира Стоянова и Соня Йончева, цигуларите Лия Петрова и Светлин Русев, пианистите Людмил Ангелов, Надежда Цанова и Пламена Мангова.

На церемонията ще бъдат връчени и призовете в категориите „Ансамбъл на годината“, „Млад музикант на годината“, „Музикален педагог на годината“, „Музикален проект на годината“, за които гласуваха слушателите.

За осми път ще бъде връчена и наградата „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант, която се определя от екипа на предаването „Алегро виваче“.

В галаконцерта ще участват носители на призове в някои от категориите.

Входът за събитието в Първо студио на БНР е свободен.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад