Мартин Камбуров с 253-то попадение в елита при победата на "Берое" над "Ботев" Враца

от БНТ

07:18, 24.08.2021
Мартин Камбуров с 253-то попадение в елита при победата на Берое над Ботев Враца

Снимка: ПФК Берое

Българският нападател Мартин Камбуров е на прага на историята. Само едно попадение дели футболиста от първото място във вечната голмайсторска листа.

Мартин Камбуров реализира 253-ото си попадение в елита на България в мрежата на "Ботев" Враца. По този начин той изравни Петър Жеков в своеобразната класация.

Отборът на "Берое" победи с 1:0 "Ботев" Враца в Стара Загора в мач от 5-ия кръг на Първа лига.

Попадението на Камбуров дойде от дузпа в началото на второто полувреме. Наказаният удар беше отсъден в 47-ата минута за съприкосновение между Валери Христов и Килън Лебон.

На 13 октомври нападателят на "Берое" ще навърши 41 години. В елита на страната той е реализирал с екипите на "Ботев" Пд, "Локомотив" Пд, "Спартак" Плевен, "Локомотив" Сф, ЦСКА, ЦСКА 1948 и "Берое". Рекордът на Петър Жеков е постигнат в периода 1962-1975 година.

В 76-ата минута тимът на "Ботев" Враца остана с човек по-малко. Съдията Никола Попов разгледа ситуацията с помощта на ВАР, а след това показа директен червен картон на Йоан Бауренски за опасно влизане срещу Александър Цветков.

До края на срещата "Берое" можеше да поведе с по-отчетлив резултат, но Стив Фурдадо уцели гредата.

След успеха "Берое" е на 5-о място във временното класиране след 3 победи и 2 загуби (9 точки), докато врачани за на 6-а позиция с 8 пункта (2 победи, 2 равенства и 1 загуба).

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад