Медицинското изключение на Джокович е било дадено заради прекаран COVID-19

14:28, 08.01.2022
Медицинското изключение на Джокович е било дадено заради прекаран COVID-19

Заразяване с коронавирус преди 3 седмици е послужило като основание Новак Джокович да получи австралийска виза по изключение без ваксина, твърди защитата. Звездата остава в изолация в мигрантски хотел след като гранична полиция в Мелбърн го спря заради липса на ваксинационен сертификат. Участието му в Откритото първенство на Австралия остава под въпрос.

Анулирането на австралийската виза на Джокович на летището в Мелбърн е резултат от юридически грешки. Това се казва в документите, които защитата ще представи пред съда на делото по случая в понеделник. Според австралийската гранична полиция предишно заразяване не е основателна причина за влизане в страната без ваксинация.

"Това е голям негатив за австралийското правителство. Възможно е дори да загубят Откритото първенство по тенис", казва Рей - почитател на Джокович.


На 17 декември Джокович е публикувал в Туитър свои снимки без маска по време на церемония по издаване на тематични пощенски марки, посветени на неговите постижения. Не е ясно дали тогава тенисистът е знаел, че е заразен с коронавируса. Адвокатите настояват Джокович да бъде преместен от мигрантския център в по-подходящо място с условия да тренира.

"Би трябвало Австралия да е страна на свободата, но не сме щом той е заключен в тази хотелска стая", казва Джон, също почитател на Джокович.


Сръбският премиер Ана Барнабич заяви, че тенисистът ще остане в мигрантския център до окончателното решение, но там вече са му осигурени безглутенова храна, лаптоп и SIM-карта за връзка със семейството. 

"Ще има последици за отношенията ни с Австралия. Новак не е виновен за нищо. Отишъл е в Австралия след тяхно одобрение. Има сръбски дипломатически паспорт. Той не е кой да е, а номер едно в тениса. Подобно отношение към него е арогантно, срамно и позорно", заяви председателят на сръбския парламент Ивица Дачич.


Австралия забранява влизането на чужденци без две дози ваксина или медицинско обосновано изключение за инжекциите.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад