"МеГра“, еп. 6: Георги Любенов разказва за силата на социалните медии

"МеГра“, еп. 6: Георги Любенов разказва за силата на социалните медии

На 23 юли 2020 г.,четвъртък, водещият на „Денят започва с Георги Любенов“ разказва за грешките, за образованието, за принципите и за баланса.

Броени дни след отбелязването на 60-годишнината на първата новинарска емисия в България излиза новият епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ - „МеГра”, посветен именно на юбилея. Поредицата показва как работят журналистите с най-голямо обществено доверие - от нюзрума , а специален гост на шестия епизод е дългогодишният журналист и емблематично лице от екрана Георги Любенов.

В епизода водещият на “Денят започва с Георги Любенов” ще говори за грешките, за образованието, за принципите и за баланса. Той ще сподели как се стига до един от най-големите му гафове в ефир и какви са поуките след него; кой е правилният журналистически подход; защо смята, че социалните мрежи са „машина за рекет“, в която се изострят и провалят отношения. Водещият ще даде своята гледна точка за предимствата на обществената телевизия и защо отказва предложения на частни такива, както и защо сравнението между двете е еквивалентно на сравнението „кон за кокошка“. В подкаста Георги Любенов разкрива има ли цензура в БНТ; как постига баланса в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ и от кого се е учил да води интервю.

В следващите епизоди очаквайте Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „МеГра” ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”.

Поредицата „МеГра“ излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363
Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp
Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje
Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Кампании Виж повече