"Мила Родино" звуча в Токио в чест на Стойка Кръстева

09:13, 07.08.2021

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Стойка Кръстева триумфира в Токио. Благодарение на нея чухме за втори път „Мила Родино“ по време на Олимпийския игри в Япония. Тя спечели олимпийската титла в категория до 51 кг на боксовия турнир, след като надигра първата в схемата туркиня Бусе Чакъроглу.

Стойка Кръстева беше наградена на почетната стълбичка от президента на ФИФА Джани Инфантино, който е и член на Международния олимпийски комитет.

В пълни със сълзи очи нашето момиче изпя химна и зарадва цяла България в ранните часове на съботния ден.

Стойка Кръстева бе безапелационна в спора за трофея срещу 25-годишната Чакъроглу и доминира от самото начало на срещата, играейки разнообразно и динамично. Туркинята не успя да се противопостави в нито един момент на опитната ни боксьорка и така закономерно отстъпи на българката, която ликува в леката категория при жените. Кръстева триумфира след 30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27.

Второ злато! Стойка Кръстева е на олимпийския връх в бокса

Представянето ѝ е още по-впечатляващо, предвид че в края на 2018 година взе решение да се оттегли от ринга. След почивка и множество проведени разговори с ръководството на федерацията, начело с президента Красимир Инински, Стойка размисли и се завърна на голямата сцена. Направи го по възможно най-впечатляващия начин, за да зарадва цяла България с представянето си в Токио.

Родената в Добрич българка постави името си редом до легенди като Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул 1988) и Даниел Петров (Атланта 1996), които преди нея стъпиха на олимпийския връх.

Стойка Кръстева за БНТ: Това беше двубой на честта

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад