Милица Гладнишка и Павел Терзийски за първи път в дует на 11 декември по покана на Биг бенда на БНР

Милица Гладнишка и Павел Терзийски за първи път в дует на 11 декември по покана на Биг бенда на БНР

Едни от най-магичните коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни ще звучат в предпразничния концерт на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев на 11 декември от 20.00 часа в София лайв клуб. Те ще поднесат своето музикално бижу на сцената заедно с великолепната актриса и певица Милица Гладнишка и един от най-елегантните млади джаз изпълнители – Павел Терзийски. Двамата ще бъдат за първи път заедно в дует по покана на Биг Бенда на БНР и ще изпълнят класиките Silver Bells, Frosty The Snow Man, Have Yourself A Merry Little Christmas, Let it Snow.

Срещата на публиката в края на всяка календарна година с обичани български певци и инструменталисти е традиционен коледен подарък, който Биг бендът на БНР подарява на своите почитатели. И този път прекрасните музиканти обещават много усмивки, качествена музика, незабравими емоции и вълнуващо коледно настроение.

Билети за концерта на 11 декември са налични на касата на Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.

Милица Гладнишка е актриса и джаз певица. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър. През 2003 година посещава курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев. Следват концерти в БНР, камерна зала „България“, изяви във Виена и Грац. Заедно с тромпетиста Мишо Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен „Дивото зове“, с който редовно свирят по джаз клубове из страната. Има изяви и с група „Булгара“. Има няколко записани песни, сред които са „Сънища“ и „Чужда сянка“. Участва в редица постановки, сериали, филми и предавания.

Павел Терзийски е творец в областта на изпълнителските изкуства и отличаващ се вокалист на софийската джаз и експериментална сцена. През последните 15 години Павел пее с едни от най-изявените имена на българската музикална и театрална сцена.

Автор е на албумите “Elements”, “The Little Tailor”, “Voicewalk”, както и съавтор на албумите “Settlers” с китариста Александър Логозаров и “3uP” с пианиста Антони Дончев и тромпетиста Росен Захариев.

Като композитор на театрална музика той е автор на музиката към 11 постановки за независими и държавни продукции, както и за 2 филма (документален и късометражен). Носител е на Икар 2019 за музиката си към театралния спектакъл “Дом за Овце и Сънища” от Здрава Каменова, с режисьор Гергана Димитрова. Завършва Класическо пеене в Нов български университет в края на 2020.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад