Мира Добрева с поредно признание – отличието „Достойните българи“

12:03, 27.03.2024
Мира Добрева с поредно признание – отличието „Достойните българи“

Мира Добрева, едно от най-утвърдените лица на Българската национална телевизия, създателка и дългогодишна водеща на предаването „Отблизо“, е удостоена с отличието „Достойните българи“ на вестник „24 часа“ за своята кауза „Столетниците на България“.

„Когато е в своя зачатък, никое дело не бива да бъде засаждано с идеята да бъде оценено, а още по-малко наградено. Правиш добро и забравяш… това си знам аз от години и така и правя, с каквото и да се захвана. Когато получих наградата на вестник „24 часа“ обаче, признавам си, потръпнах. Зарадвах се. От наградите понякога поникват криле… Впрочем, това не е награда. Титла е. Благодаря!“, казва Мира Добрева.

Наред с блестящата си телевизионна кариера, Мира Добрева е автор на две книги и на няколко документални филма за отхвърлените от обществото хора. Една от многобройните ѝ лични каузи, с които дава пример и вдъхновява през последните години, е именно каузата „Столетниците на България“.

Вестник „24 часа“ отличава „Достойните българи“ на годината за 21-ви път. Зрителите на БНТ могат да гледат запис от церемонията – тази неделя, 31 март, от 16:00 ч. по БНТ 1.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад